Multimedya Galeri

Robotel Türkiye Derneği (Sezon 08 - Bölüm 11 Türkçe)
Konu :

Programlar > Fark Yaratanlar Programı > Sezon 08 > Bölüm 11

Tarih :

17 Mart 2017

Özet :

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programının sekizinci sezonunun 11. Fark Yaratan’ı uzuv deformasyonu yaşayan çocukların hayatlarına dokunan Robotel Türkiye Derneği oldu.

Bugün dünyada yüz binlerce kişi farklı sebeplerden ötürü uzuv deformasyonu yaşıyor. Çocuğun doğuştan uzuv gelişimine engel olan Amniyotik Band Sendromu, ortopedik rahatsızlıklar ya da kaza sonucu oluşan uzuv kayıpları bunlardan sadece birkaçı. Maliyetleri çok yüksek olan protezlere ihtiyaç duyulan bu durumlarda, çocuklar için durum biraz daha zor. Çocuklar, gelişimlerini tamamlayana kadar protezler takılamıyor ve bu durum kas erimelerine, sosyal ve psikolojik sorunlara yol açabiliyor.

;