Multimedya Galeri

Şehrine Ses Ver (Sezon 08 - Bölüm 09 İngilizce)
Konu :

Programlar > Fark Yaratanlar Programı > Sezon 08 > Bölüm 09

Tarih :

17 Şubat 2017

Özet :

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programının sekizinci sezonunun dokuzuncu Fark Yaratan’ı, daha yaşanabilir kentler için fikirler üreten Şehrine Ses Ver girişimi oldu.

Türkiye'de kentleşme giderek artıyor. Bununla birlikte kilometre kareye düşen insan sayısı ve ihtiyaçları yıldan yıla artış gösteriyor. TÜİK verilerine göre, İstanbul’da 2007 yılında kilometrekareye düşen insan sayısı 2.420 iken bu sayı her yıl artarak 2016’da 2.849’a ulaştı.

Hal böyle olunca kentin gelişimi için kentlilere sunulması gereken hizmetler geniş bir alana yayıldı. Şehirlerimizi daha yakından tanımak, kültürel ve toplumsal değerlerimizi ortaya çıkarmak ve daha yaşanabilir bir şehir tasarlamak amacıyla yola çıkan bir girişim var. İsmi “Şehrine Ses Ver”…

;