1. Sezon Açılış Basın Toplantısı, Eylül 2009
Get the Flash Player to see this player.

Sabancı Vakfı, Fark Yaratanlar Programı’nın ilk sezonunun açılışını 24 Eylül 2009’da bir basın toplantısıyla duyurdu. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Zerrin Koyunsağan ile 5 N 1 K programının yapımcısı Cüneyt Özdemir’in konuşmacı olarak katıldıkları toplantıda açılış konuşmasını Güler Sabancı yaptı.

Sabancı, fark yaratan sivil toplum çalışmalarının ve toplumsal duyarlılık çalışmalarının toplumun gelişmesinde önemli bir rolü olduğunu vurguladı. Hüsnü Paçacıoğlu, Vakıf olarak her şeyi devletten beklemeden ülkenin ihtiyaçlarına göre yatırım yaptıklarını belirtirken, Cüneyt Özdemir bu projeyle kadın, genç ve engellilere destek olan isimsiz Fark Yaratanlar’ı bulup örnek göstermek ve onlara teşekkür etmek istediklerini söyledi. Son olarak, Zerrin Koyunsağan aday değerlendirme kriterlerinin altını çizdi ve projeyi uluslararası camiaya taşımayı hedeflediklerini aktardı.