14. Türkiye Halk Dansları Yarışması
14. Türkiye Halk Dansları Yarışması 14. Türkiye Halk Dansları Yarışması 14. Türkiye Halk Dansları Yarışması 14. Türkiye Halk Dansları Yarışması 14. Türkiye Halk Dansları Yarışması 14. Türkiye Halk Dansları Yarışması 14. Türkiye Halk Dansları Yarışması 14. Türkiye Halk Dansları Yarışması 14. Türkiye Halk Dansları Yarışması
Tarih : 15-16 Mayıs 2006
Yer : Türker İnanoğlu Merkezi-İstanbul

Birinci : Tuana Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği
İkinci : Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği
Üçüncü : Yalova Turizm ve Folklor Araştırma Geliştirme Derneği

Türk kültürünün temel yapıtaşlarından biri olan halk oyunlarımızı ülkemizde olduğu kadar dünyada da hak ettiği değer ve ilgiye kavuşturmayı hedefleyen Hacı Ömer Sabancı Vakfı-Sabancı Vakfı, 2006 yılında 14'üncüsü düzenlenen yarışmaya dünya kültürü ile Türk kültürünün buluşması vizyonu çerçevesinde güçlü destek vermiştir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sabancı Vakfı işbirliği ve Sabancı Holding'in katkılarıyla düzenlenen "Halk Oyunlarının Oscarı" 16 Mayıs akşamı Türker İnanoğlu Merkezi'nde sahiplerini buldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı gala gecesine ev sahipliği yaptılar. Gecede ayrıca Ferhat Göçer, senfoni orkestrasıyla Anadolu Aryalarını seslendirdi.