15. Türkiye Halk Dansları Yarışması
15. Türkiye Halk Dansları Yarışması 15. Türkiye Halk Dansları Yarışması 15. Türkiye Halk Dansları Yarışması 15. Türkiye Halk Dansları Yarışması 15. Türkiye Halk Dansları Yarışması 15. Türkiye Halk Dansları Yarışması 15. Türkiye Halk Dansları Yarışması 15. Türkiye Halk Dansları Yarışması 15. Türkiye Halk Dansları Yarışması
Tarih : 14 Mayıs 2007
Yer : Atatürk Kültür Merkezi/İstanbul

Birinci : Tuana Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği / Trabzon Yöresi
İkinci : Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği / Siirt Yöresi
Üçüncü : Ege Dans Gençlik ve Spor Kulübü / İzmir Yöresi

Kazananların tüm listesine ulaşmak için tıklayınız

Birinci : Tuana Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği / Trabzon Yöresi
Üçüncü : Ege Dans Gençlik ve Spor Kulübü / İzmir Yöresi
Dördüncü : Ayrancı Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği / Bilecik Yöresi
Beşinci : Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Gençlik Kulübü / Burdur Yöresi
Mansiyonlar : SILA Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği / Artvin Yöresi
Karayolları Yolspor Klübü ve Karşıyaka Hürriyet Halk Dansları ve Gençlik Spor Kulübü Derneği / Üsküp Yöresi
Yıldırım Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu / Bursa Yöresi
Yedirenk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği / Kırklareli Yöresi
Turizm Gençlik Kulübü ve Halk Bilimi Araştırma Derneği (TUBİL) / Mardin Yöresi

Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliğiyle düzenlenen 15. Halk Dansları Yarışması’nın finali ve ödül töreni seçkin davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlendiği 1994 yılından bu yana halk dansları alanında Türkiye’deki en önemli yarışma olarak nitelendirilen Türkiye Halk Dansları Yarışması ödülleri AKM’de düzenlenen gece ile sahiplerini buldu.

Yıllardır Türkiye’nin dört bir yanında gösterdiği faaliyetler ve bıraktığı kalıcı eserlerle eğitime, sosyal ve kültürel değerlerin korunmasına katkıda bulunan Sabancı Vakfı'nın verdiği destek ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ile gerçekleştirilen gece, finale kalan 10 grubun katılımıyla bir dans şölenine dönüştü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışmacılar arasından Türkiye’nin en iyi halk dansları grupları seçildi.

Gecede konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, vakfın eğitim başta olmak üzere çeşitli projelere imza attığını, Türkiye Halk Dansları Yarışması’nın da gerçekleştirdikleri projeler içinde özel bir yeri olduğunu belirtti. Sabancı, “Ülkemizin sahip olduğu kültürel ve folklorik değerleri yaşatma ve yayma çabasında olan halk oyunları topluluklarını desteklemek ve çalışmalarına yön vermek  gibi bir misyonla yola çıkan bu yarışmaya destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Geceye Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç da katıldı. Koç yaptığı konuşmada küreselleşen dünyada yerel değerleri korumanın önemine dikkat çekerek “Halk dansları bu topraklarda yaşayan insanların yaşam biçimini, duygularını yansıtan ve yüzyılların birikimi ile şekillenmiş bir kültürel değerimiz. Halk danslarının hak ettiği değere ve ilgiye ulaşmasında bu yarışmanın çok önemli bir rol oynadığına inanıyorum.” dedi.

Türkiye 15. Halk Dansları Yarışması finalinde 10 topluluk yarıştı. Mithat Özyılmazel'in sunuculuğunu üstlendiği gecede kazanan gruplara, ödülleri ve sertifikaları Atilla Koç, Güler Sabancı, Dilek Sabancı ve Hüsnü Paçacıoğlu tarafından verildi.