19. Türkiye Halk Dansları Yarışması
Get the Flash Player to see this player.
Tarih : 17 Mayıs 2011
Yer : Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi / İstanbul

Birinci : Yedirenk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği / Mardin Yöresi (Video için tıklayınız)
İkinci : Tuana Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği / Hakkari Yöresi (Video için tıklayınız)
Üçüncü : Konak Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü / İzmir Yöresi (Video için tıklayınız)

Kazananların tüm listesine ulaşmak için tıklayınız...

Birinci : Yedirenk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği / Mardin Yöresi
İkinci : Tuana Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği / Hakkari Yöresi
Dördüncü : Denizli Ekin Halk Oyunları Derneği / Denizli Yöresi
Beşinci : İstanbul Çağdaş Turizm Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği / Tokat Yöresi
Bölge Ödülleri : Beşiktaş Belediyesi Oyun Gençlik ve Spor Kulübü Derneği

İzmir Folklor Araştırma Kurumu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu

ERFAD GSK (Ertan Öztürk Folklor Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği)

Trabzon İmece Folklor Eğitim Merkezi

Türkiye’nin tüm renkleri buraya” sloganıyla yola çıkan Türkiye Halk Dansları Yarışması’na bu yıl 40’a yakın topluluk başvuruda bulundu. Başvuruların tamamlanmasının ardından ön elemeler; Ankara, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Ordu’da olmak üzere 5 farklı bölgede gerçekleştirildi.

1994 yılından bu yana Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliğiyle her yıl düzenlenen Türkiye Halk Dansları Yarışması’nın 19’uncusunun finali ve ödül töreni Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Final gecesinde yarışan 5 topluluk, yöresel dansları ile davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışmacılar arasından Türkiye’nin en iyi halk dansları grupları seçildi. Topluluklar, sahnede bütün hünerlerini sergileyerek yarışırken halk dansları alanında uzman 10 kişiden oluşan jüri dansçıları değerlendirdi.

Final gecesinde bir konuşma yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “19 yıldır, kültürel köklerine sahip çıkan gençlerimizle birlikte kültürel mirasımızı dünyayla buluşturacak tohumları ekiyoruz. Halk dansları, kültürümüzün, ortak duygularımızın, düşüncelerimizin, en güzel yansıması. Omuz omuza, kol kola oynanan halk oyunları, beraber hareket etmeyi, paylaşmayı ve kendini ifade etmeyi öğretiyor” dedi.

Finalde, Özgen Akçagül & Blue Note Orkestrası, dünya müziklerinden en seçkin örnekleri seslendirerek, izleyenlere ve finale kalan ekiplere keyifli dakikalar yaşattılar.