2. Sezon Kapanış, Haziran 2011
Get the Flash Player to see this player.

Sabancı Vakfı’nın Toplumsal Gelişme İçin Hayata Geçirdiği “Fark Yaratanlar’’ İkinci Sezonunu Tamamladı

Fark Yaratanlar programının ikinci sezon finali 22 Haziran 2011 tarihinde, Cüneyt Özdemir’in sunduğu “5 N 1 K” programından canlı olarak yayınlandı. Programa ikinci sezonun 32 Fark Yaratanı ile birlikte Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı da katıldı.

Programa stüdyo konuğu olarak katılan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtladı. “İnsanların hayatlarında fark yaratan sivil toplum çalışmaları, Türkiye’nin toplumsal gelişmesi için önemli bir katalizör vazifesi görüyor” diyen Sabancı, bu çalışmaların toplum için iyi örnekler yarattığını, başkalarını da harekete geçirdiğini vurguladı.

Toplumsal gelişme adına yapılan projelerin geniş çapta bir değişim ve katılım sağlaması için iletişim çalışmalarının büyük önem taşıdığını söyleyen Sabancı, Fark Yaratanlar programıyla bu başarılı girişimleri görünür kılmayı, böylece iyi örneklerin artmasını ve bu projelerin etki alanını genişletmeyi amaçladıklarını belirtti.

Fark Yaratanlar’ın çalışmalarına katkıda bulunmasının yanı sıra programın topluma ilham verme konusunda da başarıya ulaştığını vurgulayan Sabancı, halkın aday gösterdiği Fark Yaratanlar programına Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce başvuru alındığını belirtti. “Toplum, çevresindeki Fark Yaratanlar’ı aday gösterirken fark yaratan sivil çalışmalarla ilgili farkındalık geliştirdi, duyarlı ve aktif vatandaşlık örneği sergiledi.” diyen Sabancı, programın televizyonun yanı sıra internet ve sosyal medyada yayınlanmasının daha çok kişiye ilham verme konusunda önemli bir rol oynadığını, internet ve sosyal medyada programı izleyen yüzlerce kişinin Fark Yaratanlar ile ilgili olumlu görüş bildirdiğini ifade etti.

Fark Yaratanlar programına katılan her bir fark yaratanın toplumsal gelişmede öncü rol oynadığını belirten Güler Sabancı “Fark Yaratanlar programına katılan her bir fark yaratan toplumsal gelişmenin birer neferi oldu” dedi. Sabancı, Vakıf olarak program kapsamında yapılanları ise şu sözlerle dile getirdi: “Biz Vakıf olarak Fark Yaratanlar’ın görünürlüğüne katkıda bulunduk. Çözümlenmesi zaman alan konularda yapılan yenilikçi çalışmaları, emek isteyen çalışmaları gündeme getirerek ekilen tohumların büyümesi, gelişmesi için uygun koşullar hazırlamaya çalıştık.”

Fark Yaratanlar’ın ikinci sezon finaline katılan 32 “Fark Yaratan” da, yaptıkları çalışmaları ve “Fark Yaratanlar” programına katıldıktan sonra çalışmalarının nasıl geliştiğini izleyicilerle paylaştılar.