2006 Yılı Birinci Değerlendirme Toplantısı (Ankara) - 21 Haziran 2006

Birleşmiş Milletler Ortak Programı'nın birinci Değerlendirme Toplantısı 21 Haziran 2006’da İçişleri Bakanlığı, valilikler, belediye başkanlıkları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, donör ülkeler ve BM yetkililerinin katılımıyla Ankara Hilton Oteli’nde gerçekleştirildi. Toplantıda katılımcılara programla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verildi, program kapsamında altı ilde kadınların durumunu ve ihtiyaçlarını belirlemek üzere yapılan kamuoyu araştırmalarının değerlendirilmesi sunuldu.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu amaçlarının uluslararası çalışmalarda ortaya konan kadın haklarının tam olarak hayata geçirilmesi olduğunu belirtti.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Hacı Ömer Sabancı Vakfı'nın BMOP ortakları arasına katıldığını açıkladı ve programa destek vereceklerini, başarılı olmak için toplumun tüm kesimlerince konuya doğru teşhis koymanın önemini vurguladı.