Sabancı Vakfı | 40. Yıl
2006 Yılı İkinci Değerlendirme Toplantısı (İstanbul) - 5 Aralık 2006

Birleşmiş Milletler Ortak Programı'nın ikinci 6 aylık değerlendirme toplantısı 5 Aralık 2006 tarihinde İstanbul’da Sabancı Center’da program ortakları, valilikler, belediye başkanlıkları, sivil toplum kuruluşları ve donör ülkelerin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda katılımcılara programla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Toplantıya eşi Emine Aksu ile birlikte katılan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu yaptığı konuşmada "Kadın hakları konusu, demokrasinin bir hayat tarzı olarak kabul edilmesiyle paralel giden bir mücadelenin adıdır. Kadın erkek eşitliğinin sağlanması, toplumsal adaletin olmazsa olmaz bir şartı olarak görülmektedir'' dedi.

Son dönemde toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik olarak yapılan yasal değişikliklere değinen Aksu amaçlarının mutlu birey-huzurlu toplum yaratmak olduğunu söyledi. Aksu, Ortak Programın söz konusu çalışmalarına değerli katkılar sağladığını da belirtti.

Toplantıya evsahipliği yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ise kadın haklarının aslında bir insan hakları meselesi olduğunu ve bu nedenle tüm toplumu ilgilendirdiğini belirtti ve Vakıf olarak Ortak Programda yer almaktan gurur duyduklarını söyledi.

Güler Sabancı, Sabancı Vakfı'nın bugüne kadar Türkiye'nin toplumsal gelişimine yönelik eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda ülkenin birçok yerinde projeler gerçekleştirdiğini ve özellikle eğitim alanında bölgelerde kamunun yükünü hafifletmeye yönelik önemli yatırımlar yapıldığını dile getirdi. Sabancı, "Bugün içinde bulunduğumuz dünyanın gerçekleri ve ülkemizin şartları dikkate alındığında artık çok boyutlu ve çok taraflı projeler yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu sebeple bu programı Vakfımız, hizmetlerinin geniş kitleler üzerinde daha kalıcı ve yaşamlarında fark yaratacak bir program olarak görüyor, Vakıf olarak programda yer almaktan gurur duyuyoruz" dedi.

BM Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Temsilci Vekili Tunga Tüzer de, uygulamadaki aksaklıkların, "kadınların ve genç kızların yasal güvence altındaki haklarından layıkıyla yararlanmasını engellediğini", kadınların iş gücüne katılma oranının hala dörtte bir civarında olduğunu belirtti.

Üyelikler | SSS | Basın Haberleri | Sosyal Medya | Multimedya Galeri | Logo Kullanımı | Site Haritası | İletişim Sabancı Vakfı - Tüm Hakları Saklıdır.   Sabancı Vakfı Facebook Sayfası   Sabancı Vakfı Twitter Sayfası