2007 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü
2007 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü 2007 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü 2007 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü 2007 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü

İlgili dallarda başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla 1994 yılından beri geleneksel olarak dağıtılan "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri" 17 Aralık 2007 tarihinde Üniversite Oditoryumunda sahiplerini buldu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Rahmi Aksungur merhum Sakıp Sabancı'nın hat, resim ve heykel sanatını çok seven bir insan olduğunu belirterek, bu sanatların desteklenmesi için yıllar önce bu ödüllerin verilmesinin kararlaştırdığını dile getirdi. Bu desteğin aslında genç Türk sanatına verilen bir destek olduğunu vurgulayan Aksungur, "Bu Türkiye için o kadar önemli ki. Yarının aydınlık insanlarına yol gösteren kişiler, sanatçılardır ve bunlar sürekli yenilenen kişilerdir. İşte bu yeni güneşlere destek veriliyor" şeklinde konuştu. Aksungur, Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı'nın da bu desteği aynı hassasiyetle sürdürdüğünü kaydetti.

Rektörün konuşmasının ardından Türkan Sabancı da törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sabancı gözlerinin, daima bu törenlere birlikte geldiği eşini aradığını belirterek, Sabancı'yı sadece kendisinin değil, tüm Türkiye'nin özlediğine inandığını söyledi. Türkan Sabancı konuşmasının ardından öğrencilere ödüllerini verdi.

Resim Bölümü

Aslıhan Kaplan Bayrak