2008 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü

2008 yılı "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri" 2 Aralık 2008 tarihinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Oditoryumu'nda sahiplerini buldu.

Rektör Prof. Rahmi Aksungur açılış konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün ”Resim, heykel sanatı bu topraklarda gelişmiş seviyeye varmadıkça benim devrimlerim tamamlanmış sayılmaz” sözünü anımsatarak Sakıp Sabancı’nın bu bilinçle sanatı desteklediğini ve "Sakıp Sabancı Ödülleri"ni vermeye karar verdiğini, verilen ödüllerin Türkiye’nin genç sanat ve sanatçılarına teşvik amacı içerdiğini belirtti.

Rektörün konuşmasının ardından Türkan Sabancı da törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti ve Sakıp Sabancı adına devam ettirilen geleneğin sürdürülmesinden büyük bir keyif aldığını dile getirdi. Merhum Sabancı’nın gençlere her zaman değer verdiğini belirten Türkan Sabancı, “Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri”nin, kuşaklar boyunca devam edeceğini belirtti. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Resim Bölümü

Esin Esas