2009 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü
Get the Flash Player to see this player.

2009 yılı "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri" 25 Kasım 2009 tarihinde Sakıp Sabancı Müzesi "the Seed" Konferans Merkezi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu.

Rektör Prof. Rahmi Aksungur açılış konuşmasında, Sabancı Ailesinin genç sanatçı adaylarına 16 yıldır verdiği bu desteğin bir görev değil de, yürekten bir sevgiyle yapıldığının şahitleri olduklarını belirterek, sanata ve sanatçıya olan bu hassas ve nazik tavırlarının ülkemiz sanat eğitimi için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Sakıp Sabancı'nın sanatçılara verdiğini değer ile sanatçıların belleklerinde her zaman yaşayacağını, Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri'nin 16. nesil sanatçıların CV'lerine yer aldığını belirtti. Sakıp Sabancı'nın sevgi dolu samimiyetini sürdürdüğü için de Sayın Türkan Sabancı ve Ailesine de teşekkür etti.

Rektörün konuşmasının ardından Törende konuşma yapan Türkan Sabancı da dereceye giren öğrencileri kutlayarak "Yarının aydınlık insanlarına yol gösteren kişiler, sanatçılardır. Sakıp Bey hat, resim ve heykel sanatını çok severdi. Bu sanatların desteklenmesi ve öğrenciler arası başarıyı yükseltmek ve sizleri bu konuda daha çok teşvik etmek amacıyla bu ödüllendirme sistemini oluşturdu." dedi. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreni sonrasında davetliler Sabancı Vakfı’nın davetlisi olarak Sakıp Sabancı Müzesi’nde "Osmanlı Döneminde Venedik ve İstanbul" sergisini de gezme imkanı buldular.

Resim Bölümü

Demet Yalçınkaya