Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası - 2009 Yılı

Cem Mansur liderliğinde Gençlik Orkestraları Derneği bünyesindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası (UGSO) 2009 yılı çalışmalarını Sabancı Vakfı desteğiyle gerçekleştirdi.

Türkiye’nin önde gelen konservatuarlarından seçilen 93 genç müzisyenden oluşan Orkestra, 8-20 Ağustos tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi’nde bir eğitim kampına  girdi. Genç müzisyenler, Cem Mansur ile ve değişik çalgı gruplarını çalıştıran usta eğitmenlerle iki hafta süren yoğun çalışma programına katıldılar.

Demokrasi Laboratuvarı ile “Çoksesli Düşünme” Provaları

Kamp süresince düzenlenen Demokrasi Laboratuvarında “takım ruhu”, “liderlik”, “karar verme”,sorumluluk alma”, “demokratik katılımın sınırları”, "başkalarını dinleme ve onların sesine saygı gösterme”, “birlikte yaşama” gibi konular, çoksesli müziğin çalışma ortamından örneklerle genç müzisyenlere aktarıldı.  Müzik eğitiminin yanısıra, konsantrasyon”, “performansı arttırıcı meditasyon” ve “psikodrama” çalışmaları da Türkiye’de ilk kez bir orkestra çalışmasında uygulandı.

Orkestranın 2009 Yılı Konserleri

18 Ağustos 2009