2009 Tanışma Toplantısı ve Atölye Çalışması
2009 Tanışma Toplantısı ve Atölye Çalışması 2009 Tanışma Toplantısı ve Atölye Çalışması 2009 Tanışma Toplantısı ve Atölye Çalışması

Türkiye’de sivil toplum sektörüne yeni bir soluk getiren Sabancı Vakfı, yöntemleri ile de küresel vakıflar düzeyinde işler yaptığını gösteriyor.

Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında hibe alan kurumlar, projelerine 1 Haziran itibariyle start verdi. Projelerine başlarken kurumları bir araya getiren Sabancı Vakfı iletişim ve değerlendirme konularında atölye çalışması düzenledi. Sabancı Center’da gerçekleştirilen toplantıya Anne Çocuk  Eğitim Vakfı, Toplum Gönüllüleri Vakfı, KAMER Kadın Merkezi, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Altı Nokta Körler Vakfı, Toplumsal Konuları Araştırma ve Geliştirme Derneği ile Tunceli Bedensel Engelliler Derneği katıldı.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden, kadın, genç ve engelli konularında sosyal değişimi farklı yöntemlerle teşvik eden kurumlar iletişim ve etki analizi yöntemleri hakkında uluslararası uzmanların bilgi ve birikimlerinden faydalanma imkânı bulurken, kendi aralarında da tecrübe ve fikir paylaşımında bulunma fırsatı yakaladı. Sabah oturumunda Küresel Medya Merkezi (Global Media Center) uzmanları, kurumların iletişim planı geliştirmesine yönelik bir çalışma sundu. Öğleden sonraki oturumda ise, Sabancı Vakfı danışmanlarından Barry Knight Etki Analizi Atölyesini gerçekleştirdi.

Sabancı Vakfı Direktörü Zerrin Koyunsağan "Sabancı Vakfı olarak toplumda yaratmak istediğimiz değişim ve programın başarısı, bütün bu projelerin kendi sahalarındaki başarısına bağlı. Onların kurum olarak kapasitelerinin geliştirilmesi, bizim toplumda teşvik etmek istediğimiz değişim için çok önemli" diyerek projeler için çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Bu etkinliği katılımcılardan biri şöyle yorumladı: "Proje yürütürken büyük önem taşıyan iki konuda böyle bir çalışma yapmanın çok yararlı olduğunu düşünüyor ayrıca Sabancı Vakfı Hibe Programlarından yararlanan diğer kurumlarla tanışmayı da önemli buluyorum".