2010 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü

2010 yılı "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri" 9 Kasım 2010 tarihinde Sakıp Sabancı Müzesi "The Seed" Konferans Salonunda yapılan törenle sahiplerini buldu.

Sabancı Vakfı’nın Merhum Sakıp Sabancı’nın isteği üzerine hayata geçirdiği ve bu yıl 17’ncisi verilen “Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri”, İstanbul Vali Yardımcısı Levent Günçal, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Türkan  Sabancı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı ile Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu  ile iş ve sanat camiasından seçkin isimlerin katılımıyla Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi The Seed salonunda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

“Sakıp Sabancı ve Sanat” konulu kısa film gösterimi ile başlayan ödül töreninde bir konuşma yapan Türkan Sabancı, “Sanatın, toplumsal gelişmenin en önemli unsurlarından biri olduğuna inanan Sakıp Sabancı, sanatın ve sanatçının gelişmesi için bu ödülleri oluşturdu. Bizler de bu geleneği sürdürmeye ve gençleri teşvik etmeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreni sonrasında davetliler Sabancı Vakfı’nın davetlisi olarak Sakıp Sabancı Müzesi’nde "Ağa Han Müzesi Hazineleri" sergisini de gezme imkanı buldular.

Resim Bölümü

Esra Aydın