2010 Tanışma Toplantısı ve Atölye Çalışması

2009 Projeleri, projelerindeki sonuç ve gelişmeleri aktarırken, Mart 2010’da hibe almaya hak kazanan kurumlar projelerini tanıttılar.  Sabancı Üniversitesi’nin Karaköy’deki binasında gerçekleştirilen toplantıya projelerine 2009 yılında başlayan Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Kadın Merkezi Vakfı, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Altı Nokta Körler Vakfı, Toplumsal Konuları Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin yanı sıra bu sene Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında hibe alan Habitat için Gençlik Derneği, Tohum Otizm Vakfı, Uçan Süpürge Kadın iletişim ve Araştırma Derneği, Türkiye Gençlik Federasyonu ve Güney Doğu Özel Eğitim Kurumları Derneği katıldı.

11 kurumun proje koordinatörleri deneyimlerini paylaşarak farklı alanlardaki uzmanlıklarını aktardılar. Toplumsal Gelişme Hibe Programı 2009 projeleri proje gelişmelerini kısaca paylaştıktan sonra, proje uygulamasında yaşadıkları güçlükleri, edindikleri tecrübeleri, proje ortaklarıyla olan ilişkilerini, elde ettikleri sonuçları ve 2010 projelerine faydalı olacaklarını düşündükleri önerilerini paylaştılar.

Mart ayı sonunda hibe almaya hak kazanarak, 15 Nisan’da başlayan Toplumsal Gelişme Hibe Programı 2010 projeleri ise heyecanla projelerini tanıtarak ileride karşılaşabilecekleri güçlüklerden ve desteğe ihtiyaç duyabilecekleri alanlardan bahsettiler. 11 farklı kurumun kadın, genç ve engelli alanlarında farklı konuları ele alan 11 projesi tüm detaylarıyla tartışıldı. Proje sahipleri birbirlerine iyileştirme önerilerinde bulundu.

Bir bütün günün ayrıldığı toplantının ikinci bölümünde projelerin en çok tartışmaya ihtiyaç duyduğu iletişim ve etki değerlendirme konuları ele alındı. Deneyim Paylaşım Toplantısı katılımcıları toplantı değerlendirmesinde genel olarak memnuniyetlerini ifade ettiler.

Katılımcı Yorumları

“Çok başarılı, projemiz için yeni kaynaklar edinmiş oldum, yeni fikirler çıktı, birlikteliğimizin güç yaratacağını inanıyorum“

“Durup nefes alıp dışarıdan bakma fırsatı vermesi önemli ve değerli, motive ediyor ve birçok soruma da cevap aldım”

“Engellilik ve gençlik gibi bizim hiç doğrudan çalışmadığımız konularda bilgilendirme fırsatı buldum”