2011 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü
Get the Flash Player to see this player.

2011 yılı "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri" 1 Kasım 2011 tarihinde Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi "The Seed" Konferans Salonunda yapılan törenle sahiplerini buldu.

Sabancı Vakfı’nın Merhum Sakıp Sabancı’nın isteği üzerine devam ettirdiği, bu yıl 18’incisi düzenlenen “Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri” törenine, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Caner Karavit, Türkan Sabancı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyeleri ile iş ve sanat camiasından seçkin isimler katıldı.

Sakıp Sabancı ve sanat konulu kısa film gösterimi ile başlayan ödül töreninde konuşma yapan Türkan Sabancı, Sakıp Sabancı’nın sanata olan ilgisini Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri ile yaşattıklarını ifade ederek “Sanat Ödülleri’ni onun adına nesiller boyu sürdürmek en büyük arzumuz. Genç sanatçılarımızı desteklemeye, onların başarılarını gururla alkışlamaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin “Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları” bölümlerinden dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Ödül töreni sonrasında davetliler Sabancı Vakfı’nın davetlisi olarak Sakıp Sabancı Müzesi’nde dünyaca ünlü Fransız Sanatçı Sophie Calle’in “Son Kez, İlk Kez” adlı sergisini de gezme imkanı buldular.

Resim Bölümü

Gökçe Erhan