2011 Tanışma Toplantısı ve Atölye Çalışmaları

2011 yılında Toplumsal Hibe Programı kapsamında desteklenen projelerin koordinatörleri 6-7 Haziran 2011’de İstanbul’da Sabancı Center’da düzenlenen tanışma toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Genç Hayat Vakfı, Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER), Kadın Dayanışma Vakfı, Ruh Sağlığında İnsan Hakları Girişimi Derneği (RUSİHAK), Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV), Türkiye Gençlik Birliği Derneği, Trabzon Yaşam Kadın Merkezi Derneği, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği (TÜRGÖK) proje koordinatörleri katıldı.

9 kurumun proje koordinatörlerinin projeleriyle ilgili heyecanlarını ve dikkat etmeleri gereken konuları paylaştıkları toplantıda projelerin ortak noktaları ve işbirliği fırsatları konuşuldu. Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında yürütülen proje izleme ve takip çalışmalarının anlatıldığı bölümde proje takip araçları proje koordinatörlerine tanıtıldı. “Proje izleme/takip ve etki değerlendirme” konusu Sabancı Vakfı Programlar ekibi tarafından sunulurken, “Medya ile İlişkiler” sunumu Grup 7 İletişim Danışmanlık Şirketinden Zühre Kurt, “Medya Dili” sunumu ise Dipnot TV’den Cihan Yavuz tarafından yapıldı. Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında desteklenen AÇEV’in yürütmekte olduğu Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi proje koordinatörü Meltem Cantürk de bu projede edindikleri “Ana Akımlaştırma” deneyimlerini paylaştı.

İki günün sonunda, katılımcılar toplantıyı değerlendirirken genel olarak memnuniyetlerini ifade ettiler.

Katılımcı Yorumları
“Çok iyi planlanmış, çok verimli geçen bir toplantı oldu. Diğer ekiplerle tanışmak da çok faydalı oldu”

“Toplantı umduğumdan çok daha verimli geçti. Diğer kurumlar ve Sabancı Vakfı ekibiyle iletişim kurmak çok faydalı. Çok iyi yürüttünüz tebrikler ve teşekkürler”

“Bilgilendirici, paylaşımcı, yeni girişimler için ufuk açıcı...”