2012 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü
Get the Flash Player to see this player.

2012 yılı "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri" 3 Aralık 2012 tarihinde Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi "The Seed" Konferans Salonunda yapılan törenle sahiplerini buldu.

Sabancı Vakfı’nın merhum Sakıp Sabancı’nın isteği üzerine devam ettirdiği, bu yıl 19’uncusu düzenlenen “Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri” törenine, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız, Türkan Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, öğretim üyeleri ile iş ve sanat camiasından seçkin isimler katıldı.

Sakıp Sabancı ve sanat konulu kısa film gösterimi ile başlayan ödül töreninde Rektör Prof. Yalçın Karayağız’ın ardından konuşma yapan Türkan Sabancı, Sakıp Sabancı’nın sanata ve sanatçılara verdiği öneme değinerek, “Merhum Sakıp Sabancı, toplumların daima sanat ve sanatçılarla yükseleceğine inanırdı. Her zaman sanatı ve sanatçıları destekleyen çalışmalarda bulunarak, bu alandaki başarılara destek verirdi. Sanat Ödülleri de onun sanata ve sanatçıya duyduğu sevginin ve saygının bir göstergesi… Bizler de onun anısına yaşatmaktan ve genç sanatçıları desteklemekten gurur duyuyoruz.”  dedi.

Konuşmaların ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin “Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları” bölümlerinden dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Ödül töreni sonrasında davetliler Sabancı Vakfı’nın davetlisi olarak Sakıp Sabancı Müzesi’nde yer alan “Monet’nin Bahçesi”  sergisini de gezme imkanı buldular.

Resim Bölümü

Ece Gözen Ünal

Pınar Subaş

Can Berk Özcan