2012 Tanışma Toplantısı ve Atölye Çalışmaları

Toplumsal Gelişme Hibe Programı 2012 kapsamında desteklenen projelerin koordinatörleri 9-10 Temmuz 2012’de İstanbul’da düzenlenen toplantıda tanışmak ve deneyim paylaşmak için bir araya geldi. Toplantıya, Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Engelli Kadın Derneği, K. Demirel Sevgi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Derneği, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Muş Kadın Derneği, S.S. Karabiga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği proje koordinatörleri katıldı.

Toplantıda, 8 kurumun proje koordinatörleri birbirleriyle tanıştılar, proje planlarını paylaştılar, işbirliği fırsatlarını konuştular. Sabancı Vakfı Programlar Ekibi; hibe yönetim süreci, iletişim yöntemleri ve etki değerlendirme konularında bilgi ve deneyim paylaşırken, Sosyal İnovasyon Merkezi kurucusu Suat Özçağdaş proje uygulama bölümünde etkili proje yürütmeden önce dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

İki günün sonunda, katılımcılar toplantıyı değerlendirirken genel olarak memnuniyetlerini ifade ettiler.

Katılımcı Yorumları
“Kuruluşların tanışması, projeleri ve diğer olanakları öğrenmesi açısından çok faydalıydı. Soru işaretleri varsa bunları gidermek için de yararlı oldu.”

“Toplantının hedeflerine ulaştığını ve oldukça akıcı geçtiğini düşünüyorum. Özellikle farklı alan ve projelerin birlikte çalışabilir olması çok önemli.”

“Bilgilendiriciydi ve aklımızdaki soruları yanıtladı diye düşünüyorum. Proje süresince kimlerle iletişimde olacağımızı bilmek rahatlatıcı. Ekip çok samimi.”