2013 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü
Get the Flash Player to see this player.

2013 yılı "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri" 28 Kasım 2013 tarihinde Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi "The Seed" Konferans Salonunda yapılan törenle sahiplerini buldu.

Sabancı Vakfı’nın merhum Sakıp Sabancı’nın isteği üzerine devam ettirdiği, bu yıl 20’ncisi düzenlenen “Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri” törenine, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız, Türkan Sabancı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, öğretim üyeleri ile iş ve sanat camiasından seçkin isimler katıldı.

Sakıp Sabancı ve sanat konulu kısa film gösterimi ile başlayan ödül töreninde Rektör Prof. Yalçın Karayağız’ın ardından konuşma yapan Türkan Sabancı, Sakıp Sabancı’nın sanata ve sanatçılara verdiği öneme değinerek, “Sakıp Bey, bundan tam 20 yıl önce Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri için Sanat Ödülleri’ni başlatmıştı. Bizler de Sakıp Bey’in emaneti olan ödüllerini devam ettirmekten, genç sanatçılara destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yılla beraber, Sakıp Sabancı Sanat Ödülü alan genç sanatçı sayısı 180’e ulaştı.”  dedi.

Konuşmaların ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin “Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları” bölümlerinden dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Ödül töreni sonrasında davetliler Sabancı Vakfı’nın davetlisi olarak Sakıp Sabancı Müzesi’nde yer alan “Anish Kapoor İstanbul’da” sergisini de gezme imkanı buldular.

Resim Bölümü

Sara Teresa Nowakowska