Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası - 2013 Yılı

Sabancı Vakfı'nın beş yıldır desteklediği Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nda (TUGFO), yer almak için 2013 yılında Türkiye’deki konservatuarlardan 400 genç müzisyen başvurdu, 80’i orkestra üyesi olarak seçildi. Yaşları 16 - 25 arasında değişen genç müzisyenler, yurt içi ve yurt dışı konserleri ile sanatseverleri büyüledi.

TUGFO, 15 Ağustos – 6 Eylül 2013 tarihleri arasında kampa girdi

Orkestranın genç müzisyenleri, 15 Ağustos – 6 Eylül tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleştirilen eğitim kampında Cem Mansur ve değişik çalgı gruplarını çalıştıran usta eğitmenlerle üç hafta süren programda çalışmalarını sürdürdü.

Genç Müzisyenler ve Özel Gereksinimli Çocuklar Müziğin Ortak Ritminde Buluştu

Orkestra, sosyal etkinlikler kapsamında Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) bünyesinde rehabilitasyon desteği alan özel gereksinimli çocuklarla, “Farkındalık Buluşması”nda biraraya geldi. Buluşma sırasında öncelikle, Psikolojik Danışmanlar tarafından orkestra üyelerine, “Engellilik” ve “Cerebral Palsy nedir?” konulu empati çalışması yapıldı.

Orkestra üyelerinin ve TSÇV çocuklarının karşılıklı olarak farklılıkların farkına vardığı buluşmanın son aşamasında ise; genç müzisyenler, çocuklara tüm enstrümanları tanıtarak mini bir konser verdi.

Orkestra, Aya İrini’de unutulmaz bir geceye imza attı

TUGFO, yurt dışı turnesi kapsamında dünyanın önde gelen orkestralarının davet edildiği festivaller ve konserleri öncesi 2 Eylül Pazartesi akşamı Aya İrini’nin büyülü atmosferinde sahne aldı. Konsere, günümüzün en önemli keman virtüözlerinden Shlomo Mintz ve Sabancı Vakfı Fark Yaratan’ı Mehmet Selim Baki’nin kurduğu Barış İçin Müzik Vakfı Çocuk Orkestrası katıldı.

Shlomo Mintz ile ilk olarak Beethoven’ın Keman Konçertosu’nu seslendiren orkestra; Rossini, Verdi ve Kodaly’den eserlerle konsere devam etti. Bu etkileyici gecede TUGFO’ya, barışın sesini müzikle duyurmak  üzere Barış İçin Müzik Vakfı Çocuk Orkestrası da katıldı. Konserin sonunda 150 kişiye çıkan dev orkestrayı, seyirciler dakikalarca ayakta alkışladı.

Verdi’nin 200. doğum yılı etkinlikleri kapsamında İtalya turnesi

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, İstanbul konserinin ardından Verdi’nin 200. doğum yılı kutlamaları kapsamında, İtalya’da 7 konser  verdi. İtalya’daki ilk konserini Ravello Festivali’nde veren gençler; Rossini, Beethoven ve Brahms’ın eserlerini seslendirdi. Orkestra, İtalya turnesi kapsamında dünyanın önde gelen orkestralarının da davetli olduğu festivaller ve konserlerde sahne alarak dinleyicilerine müzik ziyafeti yaşattı. Tüm turne boyunca Kodaly, Verdi, Bellini, Haydn ve Tüzün’den eserler seslendirildi.

Turne Programı

2 Eylül 2013