2013 Başvuruları

Başvuru Kuralları

BMOP Sabancı Vakfı Hibe Programı’na;
• Bağımsız denetime açık bir hesap sistemine sahip,
• BMOP’un uygulandığı 10 ilde (Aydın, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Ordu) yerleşik olan
• Proje başına en az 15.000 TL, en fazla 35.000 TL hibe talep eden
• Proje süresi en az 6 ay ve en fazla 12 ay olan
• Kadın STK’lar ya da tüzüğünde kadına yönelik faaliyet gerçekleştirdiği yazılı olan STK’lar başvurabilirler.

Başvuru Yöntemi

• Program hakkında detaylı bilgi verilen, Proje Başvuru Rehberi’ni BMOP web-sitesinden dikkatlice okuyunuz: www.bmopkadinhaklari.org
• Ek sorularınız için Sıkça Sorulan Sorular bölümünü inceleyiniz.
• BMOP web sitesinden, Proje Başvuru Formu ve Proje Bütçe Formu’nu, projenin ortağı/ortakları var ise Ortaklık Formu’nu bilgisayarınıza indirerek, üzerinde bilgilerinizi hazırlayınız.
“Başvuran kurumun En Üst Düzey Yetkili Organının Proje Başvuru Kararı”nı bu belgelere ekleyiniz.

Kurumun En Üst Düzey Yetkili Organının Proje Başvuru Kararı ve Ortaklık Belgesi basılı olarak kağıt üzerinde, Proje Başvuru Formu ve Proje Bütçe Formu hem basılı olarak hem de aynı hali CD’de olacak şekilde posta ile, özel kargo şirketi ile veya elden (teslim eden kişiye imzalı ve tarihli bir alındı belgesi verilecektir) aşağıdaki adrese en geç 2 Mayıs 2013 saat 16:00’a kadar gönderilmelidir:

Sabancı Vakfı Hibe Programı dikkatine
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)
Referans No: UNDP/BMOP/SV/01
BM Binası
Birlik Mahallesi 415. Cadde No:11
Çankaya 06610 Ankara

Başvuru Süreci

2013 Sabancı Vakfı Hibe Programı başvuruları, 1 Mart - 2 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapılacaktır. Son başvuru tarihinden sonra alınacak başvurular, posta damgasındaki tarih son başvuru tarihinden önceki bir tarih olsa ya da gecikme özel kargo şirketinden kaynaklansa dahi kabul edilmeyecektir.

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra Mayıs ayı içinde bilgi ve belgelerin tamlığı ve uygunluğunun kontrol edildiği ön eleme gerçekleşecektir. Başvuran kurumlara ön eleme sonuç bildirimlerinin e-posta ile gönderilmesinin ardından ön elemeyi geçen projeler bağımsız uzmanlar tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Ön değerlendirmede projelerin hedef kitle, konu başlığı, faaliyet yeri, çözüm yaklaşımının BMOP’un öncelikleri ile ne kadar örtüştüğü ele alınacaktır. Mayıs ayı içinde başvuran kurumlara ön değerlendirme sonuç bildirimleri e-posta ile gönderilecektir. Ön değerlendirmeyi geçen projelerin gerekli ek belgeleri Haziran ayı içinde istenecek ve bu belgelerle birlikte Değerlendirme Kurulu tarafından incelenecektir. Haziran ayı içinde proje sahiplerinden Değerlendirme Kurulu önünde bir sunum yaparak projelerini tanıtmaları istenecek ve kazanan projeler Temmuz ayı içinde ilan edilecektir. Hibe kazanan kurumlar ile sözleşmeler Eylül ayı içinde imzalanacak ve aynı ay içinde kendilerine Proje Yönetimi ile ilgili bir eğitim verilecektir. Eylül 2013 itibariyle başlayan projeler en geç Eylül 2014 tarihinde tamamlanacaktır.