2013 Tanışma Toplantısı ve Atölye Çalışmaları

Toplumsal Gelişme Hibe Programı 2013 kapsamında desteklenen projelerin koordinatörleri 22 Ağustos 2013’te İstanbul’da düzenlenen toplantıda tanışmak ve deneyim paylaşmak için bir araya geldi. Toplantıya Engelli Kadın Derneği, Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği, Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği, Ödemiş Yöresi Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, S.S. Karabiga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği ve Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği proje koordinatörleri katıldı.

Toplantıda, 10 kurumun proje koordinatörleri birbirleriyle tanıştılar, proje planlarını paylaştılar, işbirliği fırsatlarını konuştular. Sabancı Vakfı Programlar Ekibi; hibe yönetim süreci, iletişim yöntemleri ve etki değerlendirme konularında bilgi ve deneyim paylaşırken, Sosyal İnovasyon Merkezi kurucusu Suat Özçağdaş proje uygulama sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Günün sonunda, katılımcılar toplantıyı değerlendirirken genel olarak memnuniyetlerini ifade ettiler.

Katılımcı Yorumları

"Çok sıcak bir ortamdı. Bilgi deneyim paylaşımı yapıldı. Kendimi çok rahat hissettim. Ekip çalışması olduğunu ve bu ekibin içinde olduğum için çok mutlu olduğumu hissettim."

"Kısa ve öz olması dikkatlerin dağılmaması açısından çok yerinde oldu. Herkes ve her kurum genel olarak kendini tanıtma şansı buldu. Verimli bir etkinlikti."

"Motivasyon düzeyi yüksek bir toplantı oldu. Sabancı Vakfı'nın proje yaklaşımı hakkında da oldukça olumlu ve güven verici bilgiler edindim."