2014 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü

2014 yılı "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri" 14 Kasım 2014 tarihinde Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi "The Seed" Konferans Salonunda yapılan törenle sahiplerini buldu.

Sabancı Vakfı’nın merhum Sakıp Sabancı’nın isteği üzerine devam ettirdiği, bu yıl 21’ncisi düzenlenen “Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri” törenine, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İncedayı, Türkan Sabancı, Sevil Sabancı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Hüsnü Paçacıoğlu, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, öğretim üyeleri ile iş ve sanat camiasından seçkin isimler katıldı.

Sakıp Sabancı ve sanat konulu kısa film gösterimi ile başlayan ödül töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İncedayı’nın ardından konuşma yapan Türkan Sabancı şunları söyledi: “Sakıp Bey, gerçek zenginlerin sanatçılar olduğuna inanırdı. ‘Dünyanız zengin olsun, sonra maddi zenginlik gelir’ derdi. Aile olarak sanatçıların yaratıcı güçlerine, bu büyük zenginliğe katkı sunmaya her zaman ayrı bir önem verdik. Sakıp Bey’in bu değerli vasiyetini sahiplenip bugünlere taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Konuşmaların ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin “Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları” bölümlerinden dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Ödül töreni sonrasında davetliler Sabancı Vakfı’nın davetlisi olarak Sakıp Sabancı Müzesi’nde yer alan “Joan Miro. Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar” sergisini de gezme imkanı buldular.

Resim Bölümü

Öznur Eren