Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası - 2014 Yılı
Get the Flash Player to see this player.

Sabancı Vakfı altı yıldır desteklediği Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nda (TUGFO), yer almak için 2014 yılında Türkiye’deki konservatuarlardan 400 genç müzisyen başvurdu, 83’ü orkestra üyesi olarak seçildi. Yaşları 15 – 25 arasında değişen genç müzisyenler, yurt içi ve yurt dışı konserleri ile sanatseverleri büyüledi.

TUGFO, 12 Temmuz – 6 Ağustos 2014 tarihleri arasında kampa girdi

Orkestranın genç müzisyenleri, 12 Temmuz – 6 Ağustos tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleştirilen eğitim kampında Cem Mansur ve değişik çalgı gruplarını çalıştıran usta eğitmenlerle üç hafta süren programda çalışmalarını sürdürdü.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’ndan müzik ziyafeti

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, geçen yıl İtalya’da verdiği başarılı konserin ardından, Taormina Festivali'ne Türkiye’den davet edilen ilk “yerleşik orkestra” olarak gururlandıran bir başarıya da imza attı. Teatro Antico di Taormina’da performans sergileyen Pucci’nin dünyaca ünlü operası Tosca’yı seslendiren orkestra, Çaykovski’nin Keman Konçertosu’nu, Strauss’un Salome’sini ve Beethoven’in Piyano Konçertosu’nu da icra ederek, izleyenlere müzik ziyafeti yaşattı.

Yurt içinde Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki konserinin ardından İstanbul’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ndeki olağanüstü performansıyla dakikalarca ayakta alkışlanan TUGFO, Richard Wagner’in "Tristan ve Isolde’den Prelüd ve Aşk Ölümü”, Mesruh Savaş’ın "Simorgh", Richard Strauss’un "Salome’den Yedi Tül Dansı”, Modest Musorgski’nin “Bir Sergiden Tablolar” eserlerini seslendirdi.

Genç müzisyenler, Bolonya, Rovigo, Roma ve Milano’nun en prestijli sahnelerinde verdikleri konserlerin ardından Almanya konserleri ile turne programını tamamladı. Orkestra, Bad Wörishofen ve Berlin’de verdiği konserlerin yanı sıra, şehrin göçmen toplumlarına yönelik seminerlere de katıldı.