2014 Sabancı Vakfı Hibe Programı Başvuruları

Başvuru Kuralları

Sabancı Vakfı Hibe Programı’na;

· bağımsız denetime açık bir hesap sistemine sahip,

· BMOP’un uygulandığı 10 ilde (Aydın, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Ordu) yerleşik olan

· projesi için 15.000 TL - 35.000 TL arasında hibe ihtiyacı olan

· proje süresi 6 -12 ay arasında olan

· kadın haklarına yönelik projeler geliştiren tüm sivil toplum kuruluşları başvurabilirler.

Başvuru Yöntemi

· Program hakkında detaylı bilgi verilen, Proje Başvuru Rehberi’ni BMOP web-sitesinden dikkatlice okuyunuz: www.bmopkadinhaklari.org

· Ek sorularınız için Sıkça Sorulan Sorular bölümünü inceleyiniz.

· BMOP web sitesinden, Proje Başvuru Formu ve Proje Bütçe Formu’nu, projenin ortağı/ortakları var ise Proje Ortaklık Formu’nu bilgisayarınıza indirerek, üzerinde bilgilerinizi hazırlayınız.

· Proje Başvuru Kararı’nı bu belgelere ekleyiniz.

Proje Başvuru Kararı ve Proje Ortaklık Formu basılı olarak kağıt üzerinde ve

Proje Başvuru Formu ve Proje Bütçe Formu hem basılı olarak hem de aynı hali CD’de kayıtlı

olacak şekilde posta ile, özel kargo şirketi ile veya elden (teslim eden kişiye imzalı ve tarihli bir alındı belgesi verilecektir) aşağıdaki adrese en geç 31 Mart 2014 saat 17:30’a kadar gönderilmelidir:

Sabancı Vakfı Hibe Programı dikkatine

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)

Referans No: UNDP/BMOP/SV/02

BM Binası

Birlik Mahallesi 415. Cadde No:11

Çankaya 06610 Ankara

Son başvuru tarihi ve saatinden sonra alınacak başvurular, posta damgasındaki tarih son başvuru tarihinden önceki bir tarih olsa ya da gecikme özel kargo şirketinden kaynaklansa dahi, otomatik olarak elenecektir.

Başvuru Süreci

2014 Sabancı Vakfı Hibe Programı başvuruları, 20 Aralık 2013 - 31 Mart 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra Nisan ayı içinde bilgi ve belgelerin tamlığı ve uygunluğunun kontrol edildiği ön eleme gerçekleşecektir. Başvuran kurumlara ön eleme sonuç bildirimlerinin e-posta ile gönderilmesinin ardından ön elemeyi geçen projeler bağımsız uzmanlar tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Ön değerlendirmede projelerin hedef kitle, konu başlığı, faaliyet yeri, çözüm yaklaşımının BMOP’un öncelikleri ile ne kadar örtüştüğü ele alınacaktır. Nisan ayı içinde başvuran kurumlara ön değerlendirme sonuç bildirimleri e-posta ile gönderilecektir. Ön değerlendirmeyi geçen projelerin gerekli ek belgeleri yine Nisan ayı içinde istenecek ve bu belgelerle birlikte Değerlendirme Kurulu tarafından incelenecektir.

Mayıs ayı içinde proje sahiplerinden Değerlendirme Kurulu önünde bir sunum yaparak projelerini tanıtmaları istenecek ve kazanan projeler yine Mayıs ayı içinde ilan edilecektir. Hibe kazanan kurumlar ile sözleşmeler Haziran ayı içinde imzalanacak ve aynı ay içinde kendilerine Hibe Uygulama ve İzleme Eğitimi verilecektir. Haziran 2014 itibariyle başlayan projeler en geç Haziran 2015 tarihinde tamamlanacaktır.