Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası - 2015 Yılı

Sabancı Vakfı’nın, kuruluşunun gerçekleşmesini sağladığı ve 7 yıldır Ana Destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), Türkiye’deki konservatuarlardan 400’e yakın genç müzisyen arasından sınavla seçilen, yaşları 14 – 28 arasında değişen 83 genç müzisyenden oluşuyor.

Bu yıl Avrupa Ulusal Gençlik Orkestraları Federasyonu’ndan (EFNYO) tam üyelik alan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, 20 Temmuz – 06 Ağustos tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi’nde kampa girdi.

Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren orkestra, 18 gün süren kamp süresince şef Cem Mansur yönetiminde çeşitli eğitimlere katıldı. Genç Müzisyenler, provalarda  Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı bünyesindeki çocuklarla bir araya gelerek farkındalık çalışması yaptı ve çocuklarla birlikte mini bir konser verdi.

TUGFO performansıyla Avrupalıların gönlünü fethetti

Orkestra, 2015 yurt dışı turnesi kapsamında Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Almanya ve Türkiye’de müzikseverlerle buluştu.

İlk konserini 8 Ağustos’ta Macaristan’ın Budapeşte kentinde; Wagner, Liszt, Bartok gibi önemli bestecilerin konser verdiğitarihi salon Vigado’da gerçekleştiren orkestra, daha sonra yine Macaristan’ın Eger kentinde “Osmanlı’nın İzi” temalı konseri ve 10 Ağustos’ta da Pecs kentindeki konserinde müzikseverlerle buluştu.

TUGFO, Avrupa turnesine 12 Ağustos’ta Slovakya’nın Bratislava ve 14 Ağustos’ta Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentlerindeki en prestijli salonlarda gerçekleştirdiği konserlerle devam etti.

16 Ağustos’ta Berlin Young Euro Classic Festivali’nde verdiği konserde besteci ve piyanist Sinem Altan’ın Berlin Senatosu’nun siparişi üzerine hazırladığı, “Hafriyat” isimli eserinin dünya prömiyerini yapan TUGFO’nun genç müzisyenleri burada da performanslarıyla göz doldurdu.

Geçtiğimiz senelerdeki turnelerde Bayerischer Rundfunk ve Deutsche Welle’de yayınlanan konserlerden sonra bu yıl Slovak Radyosu konser kaydını yayınladı.

Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında en prestijli konser salonlarında ve festivallerde, dünyaca ünlü solistlere eşlik eden genç müzisyenler, Avrupa turnesinin ardından 18 Ağustos Salı akşamı, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirdiği İstanbul konserinde de dinleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Turne Programı

8 Ağustos 2015