2015 Toplumsal Gelişme Hibe Programı

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı 2015 başvuruları 22 Aralık 2014’te başlamış, 6 Şubat 2015 17.00 itibariyle sona ermiştir.

Hibe Programı kapsamında 69 ilden toplam 382 başvuru alınmıştır. Başvurular ağırlıklı olarak İç Anadolu ve Marmara bölgelerinden gelmiştir. Başvuran kurumların 307'si dernek, 35'i üniversite, 24'ü vakıf ve 16'sı kooperatif statüsüne sahiptir.

Hibe Programı çerçevesinde alınan başvurular öncelikle Sabancı Vakfı bünyesinde bağımsız uzmanların desteği alınarak ön değerlendirmeden geçirilmiştir. Ön değerlendirme sonuçlarına göre bir sonraki aşamaya geçemeyen projelerin temel elenme sebepleri hakkında hazırlanan geri bildirimi okumak için lütfen tıklayınız.

Önümüzdeki dönemde ön değerlendirmeyi geçen başvurular bağımsız Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilecek ve son olarak da Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti onayı alınarak hibe alacak projeler belirlenecektir.

Proje Kodu:
Şifre:

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı 2015 kapsamında desteklenmeye hak kazanan projelere toplam 1.400.000 TL hibe tahsis edilecektir.

Değerlendirme süreci aşağıdaki takvime uygun olarak yürütülecektir:

Süreç

Tarih

Sabancı Vakfı tarafından bilgi ve belgelerin tamlığı ile uygunluğunun kontrol edildiği ön elemenin yapılması

9-12 Şubat 2015

Başvuran kurumlara ön eleme sonuç bildirimlerinin e-posta ile gönderilmesi

13 Şubat 2015

Sabancı Vakfı ve bağımsız uzmanlar tarafından ön değerlendirmenin yapılması

14 Şubat - 2 Nisan 2015

Başvuran kurumlara ön değerlendirme sonuç bildirimlerinin e-posta ile gönderilmesi

3 Nisan 2015

Ön değerlendirmeyi geçen projelerin gerekli ek belgeleri Sabancı Vakfı'na göndermesi