2015 Tanışma Toplantısı

Toplumsal Gelişme Hibe Programı 2015 kapsamında desteklenen projelerin kurum temsilcileri 4 Ağustos 2015’te İstanbul’da düzenlenen toplantıda tanışmak ve deneyim paylaşmak için bir araya geldi. Toplantıya Down Sendromu Derneği, Eğitimde Görme Engelliler Derneği, Gündem Çocuk Derneği, Mardin Kültür Derneği, Muş Kadın Çatısı Derneği, Yaşam-Kadın-Çevre-Kültür ve İşletme Kooperatifi, Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği ve Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği (TOHAD) katıldı. Toplantıya ayrıca, Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Hibe Programı kapsamında bu yıl desteklenecek olan ALS MNH Derneği ve Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu Okul Aile Birliği temsilcileri katıldı.

Yaygın eğitim metotlarının da kullanıldığı toplantıda, 10 kurumun temsilcileri birbirleriyle tanıştılar, projelerini anlattılar ve hibe süreci ile ilgili beklentilerini paylaştılar. Sabancı Vakfı Programlar Ekibi de hibe yönetim süreci ile ilgili katılımcılarla bilgi ve deneyim paylaşma fırsatı buldu.

Günün sonunda, katılımcılar toplantıyı değerlendirirken genel olarak memnuniyetlerini ifade ettiler.

Katılımcı Yorumları

“İçten, üretken ve amacına yönelik planlanmış bir toplantı oldu. Emeği geçenlere teşekkürler!”

“Çok içten ve samimi bir ortamdı. Kendimi, herkesi uzun süredir tanıyormuşum gibi hissettim.”

“Oldukça verimli, sorularımıza yanıt bulduğumuz bir toplantıydı. Emekleriniz ve destekleriniz için teşekkürler!”

“Farklı konularda faaliyet sürdüren ama amaçları ortak, paydaları aynı olan STK’larla tanışıp bilgi alış verişi yapmak çok keyifliydi.”