2016 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü
2016 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü 2016 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü 2016 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü 2016 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü 2016 Sakıp Sabancı Sanat Ödülü

2016 yılı "Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri" 15 Kasım 2016 tarihinde Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi "The Seed" Konferans Salonunda yapılan törenle sahiplerini buldu.

Sabancı Vakfı’nın merhum Sakıp Sabancı’nın isteği üzerine devam ettirdiği, bu yıl 23’üncüsü düzenlenen “Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri” törenine, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı ve kızı Melisa Tapan, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Kayhan Ülker’in yanı sıra iş ve sanat camiası ile sosyal yaşamın seçkin isimleri katıldı.

Sakıp Sabancı ve sanat konulu kısa film gösterimi ile başlayan ödül töreninde konuşma yapan Melisa Tapan şunları söyledi: “Sevgili dedem Sakıp Sabancı, Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları’nın ülkemizin zengin kültür varlıkları olduğunu söylerdi. Bu sanatlara sahip çıkmamız gerektiğini düşünürdü. Biz de dedemin vasiyeti olan sanat ödüllerini devam ettirmekten, genç sanatçılara destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ödül almaya hak kazanan öğrencilerimizi ben ve ailem yürekten kutluyoruz. Onların yetişmesinde emeği olan herkese ayrıca teşekkür ediyorum. Umarım bu ödül onlara şans getirir, yolları açık olur…”

Konuşmaların ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin “Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları” bölümlerinden dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Ödül töreni sonrasında davetliler Sabancı Vakfı’nın davetlisi olarak Sakıp Sabancı Müzesi’nde yer alan “Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu” sergisini de gezme imkanı buldular.

Resim Bölümü

Serpil Kantaş