2017 Kısa Film Yarışması Ödül Töreni
Get the Flash Player to see this player.

Sabancı Vakfı’nın, “Kısa Film Uzun Etki” ismiyle ilkini düzenlediği Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Toplumsal sorunların sanat aracılığıyla ele alınmasını ve sinemanın yaratıcı bakışıyla toplumsal konularda farkındalık ve bilinç oluşturulmasını amaçlayan Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

”Mülteci Kadınlar” temalı yarışmaya, başvuran 126 filmden ön değerlendirmeyi geçen 15 film arasından ödüle hak kazananları Emin Alper, Tuba Büyüküstün, Ebru Ceylan, Stefan Arsenijevic ve Guy Seligmann’dan oluşan jüri belirledi.

Yarışmanın Birincisi “Duvar” isimli filmiyle Mustafa Koray Polat oldu

“Duvar” filmiyle birinci olan Mustafa Koray Polat’a ödülünü Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı takdim ederken “Penaber” filmiyle ikinci olan Ramazan Kılıç’a ödülünü Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, “Sınır” filmiyle üçüncü olan Ali Rıza Erdemir’e de ödülünü yarışmanın bu yılki mesajını oluşturan dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Reza Deghati verdi.

Ayrıca mansiyon ödülüne layık görülen “Bir Hayatlık Göz” filminin yönetmenleri Melih Can Dürser ve Beyza Kaya da ödüllerini yarışmanın sanat yönetmenliğini yürüten Zeynep Atakan’dan aldı.

Gelecek dönemin konusu “Çocuk İşçiler” olacak

Ödüllerin verilmesinin ardından ikinci yarışmanın teması açıklayan Sabancı, “Gelecek senenin temasını belirlerken yine sadece ülkemizde değil dünya boyutunda bir toplumsal sorunun, bir toplumsal yaranın üzerine basmak istedik. Gelecek senenin teması ‘çocuk işçiler’ oldu” dedi.

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması kataloğuna ulaşmak için tıklayınız.