25. Uluslararası Ankara Müzik Festivali

Uluslararası Ankara Müzik Festivali Gümüş Yılı’nı kutladı 4-26 Nisan 2008

Sabancı Vakfı, kültür-sanat alanında “Sanat Ödülleri”, “Türkiye Halk Dansları Yarışması”, “Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali” ve “Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu”na destek vererek katkıda bulunmaktadır. 2008 yılında “Ankara Uluslararası Müzik Festivali”ni de bu kapsama dahil eden Sabancı Vakfı, sanata destek yelpazesini genişletmeye devam ediyor.

24 yıldır Ankara ile özdeşleşen Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 2008 yılında Onur Üyesi olarak katkıda bulunan Sabancı Vakfı'nın da desteğiyle 25’inci gümüş yılını kutladı. 4-26 Nisan 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş olan 25. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Türkiye dahil 18 ülkenin sanatçılarını toplam 23 etkinlikte başkentlilerle buluşturmayı başardı.

Açılış ve kapanış konserleri, geçtiğimiz 24 yılda olduğu gibi senfoni orkestrası ile gerçekleştirildi. Açılış, Şef Erol Erdinç yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası tarafından Çetin Işıközlü’nün yeni eseri “Yeni Bir Dünya Senfonisi”nin dünyada ilk seslendirilişi ile yapıldı. Kapanış ise çellist Mischa Maisky’nin solist olarak katılacağı şef Işın Metin yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın gümüş yıl özel konseri ile gerçekleştirildi.

Ayrıntılı bilgi için www.ankarafestival.com

25. Uluslararası Ankara Müzik Festivali programı için tıklayınız