26. Uluslararası Ankara Müzik Festivali
26. Uluslararası Ankara Müzik Festivali 26. Uluslararası Ankara Müzik Festivali 26. Uluslararası Ankara Müzik Festivali

Ankara Müzikle Dolu Günleri Tamamladı 4-30 Nisan 2009

Sapho “Şark Yolu”, HGM Jazz Orchestra, Benyamin Sönmez (çello) ve Hakan Ali Toker (piyano),  Orkestra Akademik Başkent: Ertuğ Korkmaz (şef), Emre Şen (piyano), Orsolino Quartet, Bilkent Senfoni Orkestrası, Mojca Ziobko-Vajgl (arp), Kataklo Akrobatik Dans Topluluğu, Prag Wind Quintet, Zagreb Philharmonic: Shlomo Mintz (şef/solist). 2009 baharında yolu başkent Ankara’dan geçen müzisyenler.

Uluslararası Ankara Müzik Festivali 4-30 Nisan 2009 tarihleri arasında 26. kez gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün yüksek himayelerinde bulunan, Avrupa Festivaller Birliği üyesi festival, Ankaralılara yaşatacağı etkinliklerle bir kez daha “Ankara baharı müzikle daha güzel” dedirtti.

Her yıl olduğu gibi Türk sanatçıların yanı sıra Fransız, Hırvat, Alman, Sloven, İtalyan, Çek, Belçikalı. sanatçıların katılımı ile uluslararası çizgisini koruyan festivale sanatseverler akın etti.

26. Uluslararası Ankara Müzik Festivali programı için tıklayınız