3. Sezon Kapanış, Mayıs 2012
Get the Flash Player to see this player.

Sabancı Vakfı’nın Toplumsal Gelişme İçin Hayata Geçirdiği “Fark Yaratanlar’’ Üçüncü Sezonunu Tamamladı

Fark Yaratanlar programının üçüncü sezon finali, Cüneyt Özdemir’in sunduğu CNN Türk televizyonunda “5N1K” programından canlı olarak yayınlandı. Programa, üçüncü sezonun Fark Yaratanları ile birlikte Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı da katıldı.

Programa stüdyo konuğu olarak katılan Güler Sabancı, “Fark Yaratanlarımız toplumsal gelişmeyi ve değişimi temsil ediyor. Fark Yaratanlar’ın ve onlardan ilham alanların artmasıyla toplumsal gelişmede sürdürülebilirliği sağlayacak önemli adımlar atılacağına inanıyoruz” dedi. Sabancı, çevreden eğitim öğretime, kültür-sanattan yurttaş katılımına kadar birçok alanda toplumsal gelişme adına önemli projeler hayata geçiren, ülkemizin çeşitli sorunlarına, sivil toplumun gücü ile çözümler geliştiren Fark Yaratanlar’ın toplum için iyi örnekler yarattığını, başkalarını da harekete geçirdiğini vurguladı.

Fark Yaratanlar’ın Fransız New CITYzens tarafından seçilen dünyadaki örnek 40 proje arasına dahil edildiğini hatırlatan Sabancı, “Fark Yaratanlar, sadece ülkemizdeki değil, yurtdışında, Fransa’daki gençlere dahi örnek oluyor” dedi.

Sabancı, sosyal medyanın gücüne de değinerek, 2009 yılından bu yana Fark Yaratanlar videolarının internet siteleri ve sosyal medya aracılığıyla 2 milyona yakın izlenme rakamına ulaştığını belirtti.

Güler Sabancı, “İnanıyoruz ki, Muş’un köylerinde kız çocuklarının okula devam etmesi için çaba gösteren bir öğretmen de, Adana’da engelliler için spor kulübü kuran bir genç de, üniversite sınavına hazırlananlar için eğitim kooperatifi kuran gençler de daha iyi yarınlar için çalışıyorlar. Biz de kamuoyunda bu emeğin farkına varılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Onlara yalnız olmadıklarını söylüyor, ortaya çıkardıkları değeri herkesin görmesi, takdir etmesi için çabalıyoruz. Başka insanları da toplumsal gelişme adına yeni girişimlerde bulunmaya teşvik ediyoruz” dedi.

Üçüncü sezon finaline katılan “Fark Yaratanlar” da, yaptıkları çalışmaları ve “Fark Yaratanlar” programına katıldıktan sonra çalışmalarının nasıl geliştiğini izleyicilerle paylaştılar.