4. Sezon Kapanış, Mayıs 2013
Get the Flash Player to see this player.

Sabancı Vakfı’nın Toplumsal Gelişmeye Katkıda Bulunanların Öykülerini Yayınladığı “Fark Yaratanlar” Programı, Dördüncü Sezonunu Tamamladı

Sabancı Vakfı’nın, Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunanların öykülerini ve çalışmalarını gündeme getirerek; onları teşvik etmek ve topluma ilham vermek amacıyla hayata geçirdiği “Fark Yaratanlar” programı, dördüncü yılını geride bıraktı. Program kapsamında, 100 Fark Yaratan’ın olağanüstü hikayesi, her hafta internet ve sosyal medyada izleyicilerle buluştu.

“Fark Yaratanlar”ın dördüncü sezon finali, Cüneyt Özdemir’in sunumuyla “5 N 1 K” programında canlı olarak yayınlandı. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın da katıldığı programda, dördüncü sezonun 21 “Fark Yaratan”ı toplumsal gelişmeye katkıda bulunan çalışmalarını ve deneyimlerini izleyicilerle paylaştı.

Bugüne kadar, 100 Fark Yaratan’ın ilham veren olağanüstü hikayesini paylaşmaktan mutluluk duyduklarını belirten Güler Sabancı, “Ülkem adına, dünya adına, insanlık adına umut duyuyorum. Her şeyi başkalarından ve devletten beklememek, yüreğinden hissederek harekete geçmek gerekiyor.  Türkiye’de böyle kahramanlar olduğunu biliyor ve hissediyorduk. Bu insanları görünür kılmak, bilinir kılmak ve insanlara umut verebilmek çok önemliydi. Fark Yaratanlar programımızın dördüncü yılını başarıyla tamamladık”  dedi.

Fark Yaratanlarımız değişimi yaratan insanlar. Aslında bu programın kendisi fark yarattı”  diyen Sabancı sözlerini şöyle sürdürdü: “Programımız cesaret verdi, ilham verdi, değişimi yaratanların görünür olmasını sağladı. Ayrıca, destek olmak isteyenlere fırsat verdi, destekleyenleri artırdı. Toplumsal değişim ve gelişim de böyle oluyor. Sosyal değişim bir kişiyle veya bir kurumla başlayabilir ama her şeyden önce bir fikirle başlıyor. Toplumsal sorunlara ortak akıl ve ortak çözümlerle hep birlikte çözüm üretebiliriz.”

Sabancı “Fark Yaratanlarımız Türkiye’nin aydınlık yönünü yansıtıyor. Fark Yaratanlar Türkiye’de iyi şeyler olduğunun göstergesidir. Bu örnekleri yaygınlaştırmamız, bunun için daha da çok çalışmamız lazım. Tüm dünyada toplumlar birçok sosyal ve ekonomik sorunla mücadele ediyor. Eğitim, sağlık gibi temel hizmetlere erişim, kadınların ve engellilerin toplumsal yaşamda eşitliğe kavuşması, küresel ısınma gibi mücadele edilmesi gereken çok sorun var… Bu sorunlarla mücadelede hem bireysel çabalar, hem de bireylerin biraraya gelerek oluşturdukları sivil toplum kuruluşları çok önemli bir rol oynuyor. Toplumsal sorunlara ortak akıl ve ortak çözümlerle hep birlikte çözüm üretebiliriz” dedi.

Dördüncü sezonun 21 “Fark Yaratan”ı, yaptıkları çalışmaları ve “Fark Yaratanlar” programına katıldıktan sonra çalışmalarının nasıl geliştiğini izleyicilerle paylaştılar.