5. Sezon Kapanış, Haziran 2014
Get the Flash Player to see this player.

Sabancı Vakfı’nın İyilik Hareketine Öncülük Eden Fark Yaratanlar Programı Beşinci Sezonunu Geride Bıraktı

Sabancı Vakfı’nın, Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunanların öykülerini ve çalışmalarını gündeme getirerek; onları teşvik etmek ve topluma ilham vermek amacıyla hayata geçirdiği “Fark Yaratanlar” programı, beşinci yılını geride bıraktı. Bugüne kadar toplumda olağanüstü etkiler yaratan 115 Fark Yaratan'ın videoları, yurt içinde ve yurt dışında 2,5 milyonu aşkın izlenme başarısına ulaştı.

"Fark Yaratanlar"ın beşinci sezon finali, Cüneyt Özdemir'in sunumuyla "5N1K" programında canlı olarak yayınlandı. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'nın da katıldığı programda, beşinci sezonun 15 "Fark Yaratan"ı eğitimden çevreye, yurttaş katılımından kültür-sanata birçok farklı alandaki başarı hikayelerini ve deneyimlerini izleyicilerle paylaştı.

“Ülkemin insanları ile gurur duyuyor, geleceğe umutla bakıyorum”

Program başladığından bu yana dalga dalga yayılan iyilik halkasının hızla büyümesinden ve programa başvuruların artmasından mutluluk duyduklarını belirten Güler Sabancı, “Mutlu bir hayat sürmek istiyorsanız, kendinizden daha az şanslı kişilere yardım etmelisiniz. İnsan ne kadar mutlu ediyorsa, o kadar mutlu oluyor. Fark Yaratanlarımız bunu başarmış kişiler. Sabancı Vakfı olarak, bu kahramanları geniş kitlelerle buluşturmak, onların daha yüzlercesine ilham vermesine, davetiye çıkarmasına vesile olmak ayrı bir mutluluk. Bu ülkenin bir ferdi olarak, ülkemizin insanlarının içindeki iyilik potansiyelinin açığa çıkmasından gurur duyuyorum. Onların sayesinde geleceğe umutla bakıyorum…” dedi.

Güler Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sabancı Vakfı olarak toplumsal gelişmede daha etkin, stratejik ve katılımcı bir model oluşturmayı hedefledik. Bu bakış açısıyla hayata geçirdiğimiz Fark Yaratanlar Programı ile görünür kıldığımız iyilik kahramanları, sorunlara gösterdikleri duyarlılık, getirdikleri kalıcı çözüm önerileri ile başkalarına da ilham verdiler, çevrelerindeki insanları cesaretlendirdiler.”