7. Sezon Kapanış, Haziran 2016
7. Sezon Kapanış, Haziran 2016 7. Sezon Kapanış, Haziran 2016 7. Sezon Kapanış, Haziran 2016 7. Sezon Kapanış, Haziran 2016 7. Sezon Kapanış, Haziran 2016 7. Sezon Kapanış, Haziran 2016 7. Sezon Kapanış, Haziran 2016 7. Sezon Kapanış, Haziran 2016 7. Sezon Kapanış, Haziran 2016

Sabancı Vakfı’nın Topluma İlham Veren Fark Yaratanlar Programı Yedinci Sezonunu Geride Bıraktı

Sabancı Vakfı’nın, Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan kişilerin çalışmaları ile yarattıkları olağanüstü etkileri görünür kılarak onları teşvik etmek ve topluma ilham vermek amacıyla 2009 yılından bu yana desteklediği “Fark Yaratanlar” Programı, yedinci sezonunu tamamladı. Yedi yıl boyunca yaşadıkları çevrede karşılaştıkları sorunları çözmek için uğraşan ve topluma cesaret veren 140 Fark Yaratan’ın videoları, yurt içinde ve yurt dışında 5 milyona yakın izleyiciye ulaştı.

“Fark Yaratanlar”ın yedinci sezon finali, Cüneyt Özdemir’in sunumuyla “5N1K” programında yayınlandı. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın da katıldığı programda, yedinci sezonun 15 “Fark Yaratan”ı eğitimden toplumsal adalete, yurttaş katılımından ekonomik gelişmeye birçok farklı alandaki başarı hikâyelerini ve deneyimlerini paylaştı.

“Fark yaratanlar gibi çalışmalar çoğaldıkça ‘her şeyi devletten beklemek’ algısı değişecek ve sivil toplum güçlenecek.”

Sabancı Vakfı olarak Türkiye’de sivil toplumun gelişimine önemli katkıları olduğunu belirten Güler Sabancı “Demokrasi ülkemizde git gide güçleniyor. Toplumun ve demokrasinin gelişmesi için bireyin inisiyatif alması ve kendini ortaya koyması, haklarını istemesi, araması, koruması gerektiğini düşünüyorum. Toplumsal gelişmenin, fırsat eşitliğinin ve katılımcı demokrasinin olmazsa olmazı, güçlü bir sivil toplum yaratmaktır.” dedi.

Fark Yaratanlar gibi çalışmalar çoğaldıkça ‘her şeyi devletten beklemek’ algısının değişeceğini söyleyen Güler Sabancı sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu algı değişmeli ve sivil toplum güçlendikçe değişecek de. Bugün gördüğümüz Fark Yaratan kişiler ve sivil toplum kuruluşları önemli boşlukları dolduruyorlar. Gelişmiş toplum olmanın birinci şartı demokrasilerin gelişmesi ve bireylerin katılımcı olmasıdır. Bugüne kadar gördüğümüz örnekler bize gösteriyor ki, bu konuda çok gelişme var. Bireyler inisiyatif alıyorlar, devletten beklemiyorlar, haklarına sahip çıkıyorlar, insanlara sevgi gösteriyorlar ve gelişmeye katkıda bulunuyorlar. Bunlar çok sevindirici…”