7. Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali
7. Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali 7. Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali 7. Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali 7. Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali
Tarih : 27 Mart - 30 Nisan 2005
Yer : Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi (Adana) / Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (İstanbul)

Hacı Ömer Sabancı Vakfı-Sabancı Vakfı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları Vakfı işbirliğiyle organize edilen "7. Devlet Tiyatroları - Uluslararası Sabancı Tiyatro Festivali" Adana'da düzenlendi. Festival, Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği "Sığıntı" adlı oyunla perde açtı.

Festivale, Romanya, Yunanistan, İtalya, Rusya ve A.B.D.'den 5 yabancı tiyatro topluluğu ve aralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu, Adana Devlet Tiyatrosu, Aksanat, Tiyatro İstanbul, Ankara Devlet Tiyatrosu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Tiyatro Pera, Dostlar Tiyatrosu, Ankara Sanat Tiyatrosu, Kenterler Tiyatrosu ve Zuhal Olcay Dinletisi olmak üzere toplam 17 topluluk katıldı.

Festival kapsamındaki yabancı topluluklar İstanbul'da Sabancı Üniversitesi'nde de etkinliklere katılıp, oyunlarını sergilediler. Bu yıl 17 bin seyirciyi ağırlayan festivalin aynı zamanda yerli ve yabancı tiyatroların birlikteliğiyle kültürel işbirliğine de katkısı fazla oldu.

Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün sahibi Cüneyt Gökçer

Sanat ve sanatçıya duyduğumuz minnet ve saygı amacıyla bu yıl ilk kez verilen "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü, usta sanatçı Cüneyt Gökçer adına eşi Ayten Gökçer aldı.