9. Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali
Get the Flash Player to see this player.
Tarih : 27 Mart - 30 Nisan 2007
Yer : Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi (Adana) / Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (İstanbul)

"9. Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali" Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Sabancı Vakfı’nın işbirliğiyle 27 Mart - 30 Nisan tarihleri arasında pek çok yerli ve yabancı tiyatro topluluğuna evsahipliği yaptı. Festivalin açılış töreni Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Her yıl yaklaşık 20.000 seyirciye ulaşan Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nde bu yıl 7 yabancı, 5 devlet, 1 belediye ve 5 özel tiyatro topluluğu olmak üzere toplam 18 tiyatro topluluğu eserlerini sergiledi. Ayrıca, festival süresince 2 yabancı ve 3 yerli tiyatro topluluğu Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde oyunlarını sahneleyerek İstanbul’daki tiyatroseverlerle buluştu. Her geçen yıl artan bir ilgiyle izlenen Festivalde eserler kapalı gişe oynanmakta.

Bu festivalde bir ilke daha imza atıldı. Avrupa Tiyatro Kurultayı (ETC-European Theatre Convention) Yönetim Kurulu Toplantısı bu yıl ilk kez Adana’da gerçekleştirildi. Festival kapsamında ETC yetkilileri gözlemci olarak bulundular.

Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün sahibi Bozkurt Kuruç

Festival kapsamında 2005 yılından bu yana her yıl Türk tiyatrosuna emek vermiş usta tiyatrocularımıza minnet ve saygılarımızı sunmak amacıyla verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün bu yılki sahibi usta oyuncu Bozkurt Kuruç oldu.