Ahmet Besim Toker (Sezon 01 - Bölüm 13)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Engelliler ve Aileleri için Geliştirdiği Projeler ile Onları Topluma Katan Ahmet Besim Toker

Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçen ''Fark Yaratanlar'' programının 27 Aralık 2009 tarihindeki konuğu, Engelliler Danışma-Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile yurttaş katılımı alanında fark yaratan Ahmet Besim Toker.

Ahmet Besim Toker, 1999 yılında İzmir-Narlıdere'de Zihinsel Özürlüleri Koruma ve Destekleme Derneği'ni, 2006 yılında ise, Narlıdere Belediyesi Engelli Danışma-Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni kurdu. Toker, halen Dernek Başkanı ve Merkez Müdürü olarak çalışırken, aynı zamanda Narlıdere Belediyesi'nin psikolojik danışmanlığını da yapıyor.

Ahmet Besim Toker, Zihinsel Özürlüleri Koruma ve Destekleme Derneği'nde; engelli birey ve ailelerine yönelik özel eğitim-rehabilitasyon, fizik tedavi, sağlık, hukuk, istihdam ve sosyal destek hizmetleri alanlarında projeler geliştiriyor. Engelli Danışma-Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde ise, engelli bireylere özürlü aylığı bağlanması, sosyal ve yasal haklardan yararlanma, panel, konser ve gezi gibi etkinlikler düzenlenmesine öncülük yapıyor.

Toker'in geliştirdiği "Yaşama Üreterek Tutunalım Projesi" kapsamında 545 engelli birey "iş başvurusu yapma", "CV hazırlama", "kişisel gelişim" ve "engelli hakları" konularında eğitimlere katıldı. Aynı proje kapsamında, engelli istihdam etmek isteyen işyerleriyle görüşmeler yapılarak, işverenlerin istediği özelliklere sahip engelliler evlerinden araçlarla alınarak işverenlerle buluşturuldu.

Toker'in en yeni projesi ise; İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenerek hizmete giren "Nar Taneleri Engelli Aktivite ve Akşam Bakım Merkezi Projesi". Engelli çocuk sahibi anne ve babalar, ihtiyaç duyduklarında, çocuklarını bu merkeze emanet ederek, kendileri için özgür zaman yaratabiliyorlar.

Daha fazla bilgi için:
www.narlidere-bld.gov.tr