Akçansa Mehmet Akif Ersoy İlkokulu - İstanbul

Büyükçekmece İlçesi'nin Tepecik Mahallesi’nde 1936 yılında Tepecik İlkokulu olarak eğitime başlayan ancak kapasitesi yeterli gelmediğinden Akçansa (eski adıyla SA Akçimento) tarafından 1968 yılında ek bir bina yapılan okula SA Akçimento Mehmet Akif Ersoy İlkokulu adı verilmiş, 1998 yılında ise eski binaların tümü yıkılarak 4 katlı modern bir bina yapılmıştır. 2014-2015 eğitim yılına kadar ilköğretim olan okul bu tarihten itibaren ilkokul olarak eğitime devam etmektedir. Okul, 2015-2016 eğitim yılında Akçansa Mehmet Akif Ersoy İlkokulu adını almıştır.

Okul toplam 6.450 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 2.600 m2 kapalı alana sahiptir.

Sabancı Vakfı’nın katkılarıyla yapılan ek binalar ile artan öğrenci talebini karşılayan okul, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olup, 2.500 öğrenci kapasitesine sahiptir. Okulda 3.100 kitabın mevcut olduğu 45 kişilik kütüphane, bilgisayar ve fen laboratuvarları, 120 kişilik çok amaçlı salon, 30 derslik, idari ofisler, kantin ve 24 kişilik ana sınıfı bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Hürriyet Mahallesi Okul Sokak No:2 Tepecik Beldesi Büyükçekmece-İstanbul
Tel :  (212) 861 28 04
Faks :  (212) 861 31 97