Alev Zehir (Sezon 04 - Bölüm 07)
Get the Flash Player to see this player.

"Hayat" Devlet Korumasında Yetişen Çocuk ve Gençlerde

Sabancı Vakfı, “Fark Yaratanlar” programının yeni konuğu devlet korumasında yetişen çocuk ve gençler için hayata entegrasyon çalışmaları yapan Alev Zehir…

Alev Zehir, kendisi gibi devlet korumasında yetişen arkadaşlarıyla birlikte “Hayat Sende Gençlik Akademisi”ni kurdu. Devlet korumasında yetişen on binlerce insan olduğunu belirten Alev Zehir, “Hayat Sende Gençlik Akademisi”nin; devlet korumasında yetişen çocuk ve gençlerin toplum tarafından olumsuz algılanmasına son vermeyi; onların ekonomik ve sosyal fayda üreten bireyler olduğunu göstermeyi amaçladığını söylüyor.

Alev Zehir’in başkanı olduğu “Hayat Sende Gençlik Akademisi” bugüne kadar, devlet korumasında yetişmiş 500 gence liderlik, profesyonel yaşamda imaj, aile bütçesini yönetmenin yolları, , müzakere ve arabulucuk, iletişim ve beden dili eğitimi verdi, onlar için Kariyer Şenliği düzenledi.

Koruyucu Aile Sistemi’ni de yaygınlaştırmayı planlıyor

1989 yılında Ankara’da doğan Alev Zehir, devlet korumasında bir koruyucu ailede yetişti. Bu durum onun daha kaliteli bir eğitim almasına ve gerekli sosyalleşmeye daha çabuk erişmesine imkan sağladı.

Alev Zehir, bu sebeple “Hayat Sende Gençlik Akademisi” kurumsallaştıktan sonra, “Ankara Koruyucu Aile Derneği”ni kurarak “Koruyucu Aile Sistemi”ni yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar yapmayı planlıyor.