Ali Mendillioğlu (Sezon 02 - Bölüm 06)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Hayatın Kenar Kulübesinde Oturanların Sesi: Ali Mendillioğlu

Sabancı Vakfı'nın desteğiyle hayata geçen "Fark Yaratanlar" programının 11 Kasım 2010 tarihindeki konuğu sekiz yıldır Ankara'da çöplerden katı atık toplayan ve kurduğu Geri Dönüşüm İşçileri Derneği ile dönüşüm işçilerini örgütleyen Ali Mendillioğlu.

Pek çok kesimin görmezden geldiği, gördüğünde ise "çöp hırsızları" olarak adlandırdığı, çöpün yaşam alanları olduğu bir kesimin sözcülüğünü yapan Ali Mendillioğlu, 2002 yılında kurduğu Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanlığını ve dönüşüm işçilerinin çıkardıkları Katık Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yapıyor. Sosyal medyayı da aktif olarak kullanan Ali Mendillioğlu aynı zamanda Katık Dergisi'nin Facebook grubunun da yöneticisi... Mendillioğlu, 400 aktif üyeye sahip dernek ve 2.735 üyesi olan Facebook grubu ile Türkiye'nin katı atık problemine ve geri dönüşüm konusundaki yetersizliğine dikkat çekmeye çalışıyor.

Ali Mendillioğlu, geri dönüşüm işçileri ve yaşadıkları sorunları sekiz yıldan beri yayın hayatına aralıksız devam eden Katık dergisiyle dile getirmeyi hedefliyor. Derginin 9. sayısında Geri Dönüşüm İşçileri seslerini şöyle duyuruyorlar: "Herkesin bakınca yüzünü çevirdiği, hayatın kenar kulübesinde oturup 90 dakika maça giremeyenler hep bizler oluyoruz. Ama biz maça girmek istiyoruz. Teknik direktör (hayat) bizi de fark etsin, biz de maça dahil olalım istiyoruz."