Arzu Kaykı (Sezon 01 - Bölüm 18)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; HIV/AIDS Konusunda Mücadele Eden Arzu Kaykı

Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçen "Fark Yaratanlar" programının 31 Ocak 2010 tarihindeki konuğu, başkanı olduğu Pozitif Yaşam Derneği ile HIV/AIDS konusunda toplumu bilinçlendiren ve taşıyıcıların hakları için mücadele veren Arzu Kaykı.

Arzu Kaykı, İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği mezunu ve kariyerini mühendislik yaparak değil sivil toplum sektöründe çalışarak sürdürüyor. Kaykı, 2006'da çalışmaya başladığı yeni kurulmuş olan Pozitif Yaşam Derneği'ne, 2009 yılından beri başkanlık yapıyor. Pozitif Yaşam Derneği, HIV/AIDS ile yaşayan kişileri ve yakınlarını fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan güçlendirmek, yaşadıkları hak ihlallerinde savunuculuk görevi yapmak ve HIV/AIDS konusunda tüm toplumu bilinçlendirerek gereken önleme çalışmalarını yapmak için çalışıyor.

Arzu Kaykı'nın başkanı olduğu Pozitif Yaşam Derneği, bugüne dek 400 HIV ile yaşayan kişiye ulaştı. Derneğin destek hizmetleri sonucunda 11 HIV ile yaşayan çift, HIV negatif bebek sahibi oldu. Pek çok kişi hukuk danışmanlığı ile uğradıkları ihlallerde haklarını aramak için dava sürecine girdi. Sosyal güvencesi olmayan onlarca kişi, yeşil kart konusunda bilgilendi ve tedaviye ulaştı, beslenme danışmanlıkları ile bağışıklık sistemleri güçlendirildi. Yüzlerce HIV pozitif kişi, HIV ile barışmış akranlarından danışmanlık yardımı aldı, düzenli ilaç kullanımının önemi ve olası yan etkileri konularında bilgilendirildi.

Daha fazla bilgi için:
www.pozitifyasam.org