Ayça Arslan Ergül (Sezon 07 - Bölüm 05)
Get the Flash Player to see this player.

"Haydi Arkadaşlar Bilim Başına"

Sabancı Vakfı “Fark Yaratanlar” programının yedinci sezonunun beşinci Fark Yaratan’ı Ayça Arslan Ergül oldu.

Ülkemizin bilimin gelişmesi ve genç nesillerin Nobel ödüllü bilim adamımız Prof. Dr. Aziz Sancar’ın yolunda ilerleyebilmeleri için onları motive etmeye çalışan değerli bir bilim kadını var. Ayça Arslan Ergül, Türkiye’de gençlerin bilime karşı ilgilerini ve iç motivasyonlarını arttırmak için liseleri dolaşıyor, seminerler veriyor.

Ayça Arslan Ergül,Bilkent Üniversitesi’nde Moleküler Biyoloji alanında çalışıyor. Akademik araştırmalarının yanı sıra lise öğrencilerinin bilimden korkmamaları ve kendilerine güvenmeleri için değerli bir proje yürütüyor. Ankara’da lisede okuyan çocuklara yönelik farkındalık yaratmak ve onlara yol göstermek için belirli zamanlarda okullara gidip seminerler veriyor. Bilim kadını Ayça Arslan Ergülbugüne kadar 20 farklı okulda bine yakın öğrenciye seminerler verdi.

Ayça Arslan Ergül, başarılarının ve hayallerinin yanında başarısızlıklarından ve korkularından yola çıktı. Lise çağındaki öğrencilere kendine güven ve bilim sevgisi aşılamak için seminerler verdi. Hem bilim dünyasında yaptığı çalışmalarda hem de lise öğrencilerin hayatlarında kocaman bir fark yarattı.