Ayhan Tokgöz (Sezon 01 - Bölüm 12)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; İhtiyaç Sahibi Kişilere Maddi Karşılık Beklemeden Sağlık Hizmeti Veren İdealist Dr. Ayhan Tokgöz

Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla hazırlanan ''Fark Yaratanlar'' programının 20 Aralık 2009 tarihindeki konuğu, 1986 yılından beri ihtiyaç duyan kişilere maddi karşılık beklemeden sağlık hizmeti vermek için çalışmalarını sürdüren Dr. Ayhan Tokgöz.

İzmit-Gebze'de, 3 idealist doktor arkadaşı ile açtıkları Lokman Hekim Sağlık Vakfı Hastanesi'nde hastalar, 50 kuruşa dahiliye muayenesi yaptırıyor, diş hekimine tedavi oluyor ve her türlü tahlili yaptırabiliyorlar. Hastalar, aynı zamanda hastanedeki okuma-yazma kursuna da katılabiliyorlar. Ayrıca hastane bünyesindeki doktorlar, Gebze'deki evleri tek tek dolaşarak maddi ihtiyacı olan kişileri tespit edip, onlara ilaçlarını da bedava veriyorlar. Modern "Robin Hood" olarak da bilinen Dr. Ayhan Tokgöz, İstanbul-Levent'te bulunan polikliniğinin gelirini de Gebze'deki hastanede sağlık hizmeti vermek için kullanıyor.

Sağlık hizmetinin yanı sıra Dr. Tokgöz, vakfa gelir yaratmak için geri dönüşebilir katı atıkları toplayarak çevrenin korunmasına da katkı sağlıyor. İstanbul'da okullarda ve iş yerlerinde bulunan Lokman Hekim Vakfı yazılı geri dönüşüm kutuları haftada 2 kez toplanarak ayrıştırılıyor. 19 yıldır Türkiye'de bu faaliyeti sürdüren tek sivil toplum kuruluşu olan vakıfta hala ayda 1 ton katı atık toplanıp ayrıştırılıyor. Bugüne kadar 250 bin ton hurda kağıt toplandı ve elde edilen parayla 170 bini ücretsiz 420 bin hastaya bakıldı.

Daha fazla bilgi için:
www.lokmanhekimsv.org