Aynı Toprağın Farklı Ezgileri (Sezon 06 - Bölüm 06)
Get the Flash Player to see this player.

Anadolu’nun 12 Dilli Çocukları

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programı altıncı sezonunda da devam ediyor. Altıncı sezonun altıncı Fark Yaratan’ı Ufuk Gökcan önderliğindeki ‘Aynı Toprağın Farklı Ezgileri Korosu’ oldu.

Aynı Toprağın Farklı Ezgileri Korosu müzik öğretmeni Ufuk Gökcan önderliğindeki öğrencilerden oluşuyor. Proje kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yer aldığı 32 kişilik bir koro oluşturuldu. Öğrenciler Türkçe dahil Gürcüce, Çerkezce, Lazca, Arapça, Ermenice, Makedonca, Kırım Türkçesi, Arnavutça, Rumence, Zazaca ve Azerice 12 dilde şarkı söylemeye başladı. 20’si taşımalı eğitimle sekiz ayrı köyden ilçe merkezine gelen 32 çocuk, dört ay süresince yabancı dildeki şarkıları ezberleyip kelimeleri doğru telaffuz etmeyi öğrendi. Koro ilk başta Samsun’da başladığı konserlerine İstanbul’da devam etti.

Aynı Toprağın Farklı Ezgileri Korosu idealist bir öğretmenin hayallerinden ortaya çıktı. Sosyokültürel açıdan eksikleri olan bir ilçeye canlılık kazandırdı. Koroya katılan yüzlerce öğrencinin hayalleri değişti, ufukları genişledi. Anadolu’nun binlerce yıllık kültürünü ortaya çıkaran koro, hem çocukların kültürel gelişimlerinde hem de ailelerin hayatlarında kolay kolay silinmeyecek bir fark yarattı...