Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu: Aynı Toprağın Farklı Ezgileri
Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu: Aynı Toprağın Farklı Ezgileri Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu: Aynı Toprağın Farklı Ezgileri Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu: Aynı Toprağın Farklı Ezgileri Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu: Aynı Toprağın Farklı Ezgileri Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu: Aynı Toprağın Farklı Ezgileri Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu: Aynı Toprağın Farklı Ezgileri Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu: Aynı Toprağın Farklı Ezgileri

Proje Künyesi

Kurum: Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu Okul Aile Birliği

Başvuru Sahibi: Ufuk Gökcan

Amacı: Gençlerin sanat aracılığı ile toplumsal katılımlarının sağlanması

İli: Samsun

Hibe Tutarı: 26.103 TL

Proje Ortağı: Ladik Belediyesi, Ladik Kaymakamlığı, Kültür Bakanlığı Samsun DEvlet Klasik Türk Müziği Korosu, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi, İğne Deliği Gençlik Merkezi, Samsun Gençlik Merkezi, Samsun Kent Orkestrası

Proje Süresi: 10 Eylül 2015 – 10 Haziran 2016

Mevcut Durum

Samsun’un Ladik ilçesi tarihinde birçok kültürü barındırmasına rağmen günümüzde bu farklılıklara yeterince önem verilmemektedir. İlçede yaşayan ailelerin müziği çocuklarının gelişiminde öncelikli bir araç olarak görmemesi ve ilçenin merkeze uzaklığı, çocukların sanatsal ve kültürel etkinliklere katılamamasına neden olmaktadır.

Projenin Hedefledikleri

• Samsun'da:
    • Koroda yer alan 30 öğrenciye ayrımcılık ve ön yargılarla mücadele, barış, toplumsal cinsiyet eğitimleri verilecek.
    • Ailelerin çocuklarının gelişimlerini destekleyebilecekleri bir yetkinliğe ulaşması için ergeni anlamak, iletişim becerileri ve toplumsal cinsiyet farkındalığı eğitimleri düzenlenecek.
    • Öğrenciler hayatını sanat yolu ile kazanan meslek elemanları ile buluşturulacak.

Projenin Sonuçları

• Samsun'da:
    • Koroya katılan 30 öğrenci farklılıklarla bir arada yaşama, ön yargılarla mücadele, barış ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında eğitim ve atölyelere katıldı.
    • Ailelere “ergeni anlamak”, “iletişim”, “toplumsal cinsiyet eşitliği” ve “farklılıklarla bir arada yaşamak” konularında seminerler verildi.
    • Samsun Klasik Türk Müziği Korosu ile müziğin bir kariyer olarak ele alınması konusunda bir atölye gerçekleştirildi.