Başka Bir Okul Mümkün Derneği: Başka Öğretmenler Mümkün!
Başka Bir Okul Mümkün Derneği: Başka Öğretmenler Mümkün! Başka Bir Okul Mümkün Derneği: Başka Öğretmenler Mümkün! Başka Bir Okul Mümkün Derneği: Başka Öğretmenler Mümkün! Başka Bir Okul Mümkün Derneği: Başka Öğretmenler Mümkün!

Proje Künyesi

Kurum: Başka Bir Okul Mümkün Derneği

Amacı: Başka Bir Okul Mümkün modelinin öğretmenler arasında yaygınlaştırılması

İli: Antalya, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Muğla

Hibe Tutarı: 39.999 TL

Proje Ortağı: Ankara BBOM Eğitim Kooperatifi, Bodrum BBOM Eğitim Kooperatifi, Çanakkale BBOM Eğitim Kooperatifi, İzmir BBOM Eğitim Kooperatifi
Proje Süresi: 5 Ocak 2015 – 30 Eylül 2015

Mevcut Durum

2010 yılından bu yana çalışmalar yürüten BBOM Derneği, Türkiye’deki eğitim problemlerine karşı alternatif bir eğitim modeli uygulamaktadır.  4 eksenli bu eğitim modelinde demokratik yönetişim, ekoloji, özgün finansman ve alternatif eğitim yaklaşımı söz konusudur. Kurum, bu modeli yaygınlaştırmak için uygun donanıma sahip “alternatif öğretmen” yetiştirme ihtiyacı duymaktadır.

Projenin Hedefledikleri

• Duyuru yapılarak okul öncesi, sınıf, branş ve özel eğitim olmak üzere farklı alanlardan 24 öğretmen belirlenecek.
  • Seçilen katılımcılara farklı illerdeki BBOM okullarında 41 günlük hizmet öncesi eğitim verilecek.
  • Eğitim alan katılımcıların en az 12’si 2015 yılında BBOM okullarında istihdam edilecek.
  • Proje süresince verilecek eğitimlerden diğer eğitimcilerin de faydalanması için online bir altyapı oluşturulacak.

Projenin Sonuçları

• Duyuru yapılarak eğitim programına dahil olacak 27 katılımcı belirlendi.
  • Seçilen katılımcılara farklı illerdeki BBOM inisiyatiflerinde 41 günlük hizmet öncesi eğitim verildi.
  • Eğitim alan katılımcılardan 7'si BBOM okullarında, 4'ü ise benzer değerleri taşıyan farklı insiyatiflerde istihdam edildi.
  • Eğitim videoları BBOM youtube kanalı üzerinden açık kaynak olarak yayınlanıyor, ayrıca katılımcıların eğitim günceleri web sitesinde paylaşılıyor.